Premi Joves 2010-11

Premi Rotary Terrassa: Joves per Terrassa 15 edició

L’edició pel curs 2010-11 ja s’ha concedit, però si algun grup de joves vol preparar-se per la propera edició, es pot descarregar el dossier de l’anterior convocatoria en format pdf: llibret_joves_per_terrassa_2011

També podeu descarregar-vos: Flyer Rotary Joves 2011 / Cartell Rotary Joves 2011

El Rotary Club de Terrassa, atorga anualment un premi de 6.000 € per a la realització de projectes presentats per joves terrassencs que estiguin orientats a afavorir el desenvolupament social i cultural de la nostra societat, i en especial, del mateix món dels joves

Des del Rotary entenem que hi ha un gran nombre de joves que, en contrast amb els camins fàcils que la societat els sol proposar, dediquen les seves il·lusions i moltes hores de treball a contribuir a fer una societat més lliure, justa i pròspera.

En particular, a Terrassa els exemples són tan nombrosos que no és possible enumerar-los en detall, però van des de l’orientació del lleure dels més petits fins a activitats solidaries amb el tercer món, des del compromís cívic amb la gestió del medi ambient fins a l’activitat cultural creativa, l’ajut assistencial a les tasques de formació juvenil, el treball per a l’emancipació de la dona o l’acolliment dels immigrants acabats d’arribar.

Tanmateix, tot i la tenacitat que sol caracteritzar els joves, a vegades els seus projectes no compten ni amb el suport institucional i moral que es mereixen, ni amb els recursos econòmics suficients, ni amb l’assessorament tècnic que caldria per portar-los a bon port.

Per contribuir a superar aquestes mancances, el Rotary Club de Terrassa va instituir aquest premi que cada any fa un reconeixement públic i aporta recursos econòmics a iniciatives promogudes per joves del nostre entorn.

EDAT DELS CANDIDATS

Joves a títol individual i grups de joves de 15 a 26 anys, que desenvolupin les seves activitats principalment a Terrassa.

XIII Edició 2009

XIV Edició 2010

ÀREES

Tasques continuades, actes o iniciatives meritòries que representin una contribució al desenvolupament de la comunitat, ja sigui pel seu contingut intrínsec o per ser exemple de conducta ètica i de compromís personal de servei. Entre d’altres:

  • Serveis socials: tasques d’atenció a la gent gran, cura dels infants, malalts, disminuïts, addictes, etc.
  • Formació i orientació dels infants i joves: treball en centres d’esplai, escoltisme, clubs esportius, etc.
  • Civisme: capteniment extraordinari en aquest terreny, en un acte aïllat o per una activitat continuada.
  • Medi ambient: per les tasques desenvolupades per la millora d’aspectes concrets del medi ambient o per difondre informació sobre aquestes qüestions.

CAPTACIÓ DE CANDIDATS

Per accedir al premi cal estar empadronat a Terrassa o alguna població de l’àrea assignada al Rotary Club de Terrassa, que és la següent: Terrassa, Viladecavalls, Matadepera, Ullastrell, Rellinars i Vacarisses.

Es valorarà tant una trajectòria al llarg d’un període de temps, com a un fet puntual d’especial significació sempre que es tracti d’actuacions desinteressades al servei de la comunitat.

Els candidats podran ser proposats per qualsevol institució, sigui acadèmica, cultural, religiosa, de lleure o cívica, a través d’un escrit descriptiu del currículum i mèrits del jove o col·lectiu proposat.

PREMI

Premi en metàl·lic de 6.000 euros, excepcionalment divisibles en més d’un projecte, corresponent als costos que generi la realització del projecte.

COM PARTICIPAR?

Les propostes de les candidatures s’adreçaran a Rotary Club de Terrassa, Ctra. Montcada, 19 – 08221 Terrassa, o per mail, a rotary@terrassa.net, en format electrònic (word o pdf). El proposant haurà de fer constar el seu nom, la seva adreça, telèfon i els mèrits que considera que reuneix la candidatura, i documentar-los en la mesura possible, omplint la fitxa que figura en el llibret que us podeu descarregar en pdf en aquesta mateixa plana .

El veredicte del jurat, que serà inapel·lable, es farà públic i, en el transcurs d’un acte públic, s’atorgarà la concessió formal del premi.

 

PATROCINADORS:

Caixa Unnim i El Corte Inglés.

 

Rotary Club de Terrassa

 

RELACIÓ DELS ANTERIORS PREMIATS EN EL PREMI “JOVES PER TERRASSA”

PREMI I edició

Un raig d’amistat del Grup Joves de la Creu Roja de Terrassa

PREMI II edició

Òptics per Bòsnia

PREMI III edició

Fundació Busquets

PREMI IV edició

Grup de voluntaris ANTAR

PREMI V edició

desert

PREMI VI edició

Centre d’esplai els globus

PREMI VII edició

Grup de Colònies de Can Anglada, per la integració dels immigrants

PREMI VIII edició

grup @collim, pel projecte adreçat a tots aquells joves inmigrants que s’incorporen al nou sistema educatiu i facilitar l’aprenentage en noves tecnologies d’introducció a les eines bàsiques en informàtica.

PREMI IX edició

Cáritas Diocesana de la Ciutat, pel projecte “Aula  Estudi  La  Cogullada”.

PREMI X edició

Esplai la Llar Sagrada Família de la Parròquia Sagrada Família i Cau Sant Pau de la Parròquia de Sant Pau, de la nostra ciutat, pel projecte “Millores materials pel funcionament de l’esplai”.

PREMI XI edició

Grup de Colònies de Can Anglada, que va dedicar l’import a renovar el local on du a terme les seves accions socials i culturals.

PREMI XII edició

“Grup d’animació als infants hospitalitzats a l’Hospital de Terrassa” organització que pertany a la Creu Roja de Terrassa.

“Grup de Joves de la Moguda Salesiana”.

PREMI XIII edició

“ Grup Foment del Voluntariat, del Centre Diari Can Palet”.

PREMI XIV edició

Grup de Joves de la Unida de l’Església Evangèlica Unida de Terrassa”.

“Joves actius de Iniciatives sòcioculturals – C. Esplai Guadalhorce”.

 

 

 

 

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: