Projecte de suport a Empenedors Joves: SEJOV

PROGRAMA DE SUPORT A EMPRENEDORS JOVES   (SEJOV)programa_SEJOV

El Rotary Club de Terrassa disposa d’un programa de treball enfocat als emprenedors joves, per donar suport als que volen tirar endavant un projecte de negoci.

El programa SEJOV es planteja com a objectiu ajudar els emprenedors joves a desenvolupar els seus plans de negoci, facilitant suport pràctic i acompanyament per poder formular el Programa o Pla de negoci i valorar la seva viabilitat i expectatives de resultats. Es facilitarà també als emprenedors els documents de control de gestió necessaris per al seguiment i control de les activitats, a fi de poder avaluar la seva evolució.

Estat actual dels Projectes:

El dimarts dia 12 de novembre, es va presentar en el plenari del Club l’estat de la situació dels projectes SEJOV que aquí us podeu descarregar: Informe Sejov gener 2014

Per sol.licitar l’ajuda del Programa SEJOV cal enviar un mail a:

rotaryterrassa@gmail.com (a l’atenció de la Santi Rius – secretari del Rotary Club de Terrassa)

Indicant:
Nom i cognoms: ………………………………………………………………………………
Mail de contacte: …………………………
Telèfon mòbil: …………………………….
Tipus d’ajuda sol·licitada: …………………………………………………………………

(Un cop rebut el mail ens posarem en contacte amb la màxima brevetat)

Desenvolupament del Programa
El suport que es facilitarà als emprenedors, consistirà en:

  • Sessions de treball presencials individuals conduïdes per assessors/tutors membres de Rotary amb experiència empresarial, encaminades a ajudar en la formulació i definició del Pla de negoci necessari per desenvolupar la activitat o projecte de cada emprenedor.
  • Establir uns objectius inicials en cada projecte.
  • Valorar els recursos d’inversió necessaris i les necessitats de financiació de la activitat ordinària.
  • Establir uns pressupostos de estimació dels resultats de la activitat.

Al marge del suport, assessorament i acompanyament individualitzat de cada projecte, el Programa SEJOV preveu dur a terme:

  • Sessions practiques amb grups d’emprenedors, per facilitar-los la comprensió de les partides bàsiques del balanç i la seva gestió.
  • Preparació dels plans de Tresoreria plurianuals.
  • Enfocaments bàsics de la gestió financera.
  • Informació dels ajuts disponibles de les Administracions, etc.

Es tractarà de sessions de treball en grups reduïts d’emprenedors, amb uns enfocaments molt pràctics orientats a aquells que ho necessitin o tinguin interès en reforçar els seus coneixements sobre aquests temes.

Logística

Les sessions de treball tindran lloc en les instal·lacions de la seu del Col·legi d’Agents Comercials, carrer Col·legi 63, de dilluns a divendres en horari de matins de 10 a 13.

Es facilitarà als emprenedors models de documentació bàsica de gestió, balanços, compte de resultats, pla de tresoreria plurianual, objectius, etc.

Inicialment, Rotary posarà en marxa un equip de tutors/assessors, i en funció de la demanda que es pugui presentar es posaran en funcionament nous equips de professionals. L’equip de tutors/assessors que iniciarà aquest Programa SEJOV de Rotary estarà format pels membres de Rotary, S. Codina, J.Mª. Dinarés, J.Suana i E. Mata, que a més coordinarà el programa.

D’acord amb les característiques dels diferents projectes de negoci que es presentin es comptarà amb la col·laboració  de diversos membres de Rotary coneixedors o experts en les matèries dels diferents projectes: exportació, tèxtil, immobiliari, comercial, marketing, noves tecnologies, etc.

La secretària del Club atendrà les demandes de consulta o reunió dels emprenedors i les farà arribar als components de l’equip de treball de Rotary, d’acord amb els horaris de “despatx” corresponents de cada tutor/assessor.

L’acompanyament dels professionals de Rotary als diferents projectes, i el suport general del Club al Programa de suport a emprenedors joves SEJOV es gratuït. Es demanarà una aportació mòdica als responsables dels projectes de negoci que es posin en marxa, aportacions que es faran arribar a alguna/es de les entitats o organitzacions socials amb les que col·labora el Rotary Club de Terrassa.

A la secció de premsa hi podeu veure les notes de premsa que s’han publicat sobre el projecte:

sejov terrassadigital maig13

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: