Enviat per: SRC | 2 Octubre, 2007

Conferencia sobre la Crisi del Mercat Hipotecari a USA


hipoteques

El passat dia 25 de setembre, durant la sessió del plenari del club, el Sr. Enric Mata, director de Caixa Terrassa, va realitzar una brillant exposició sobre “La crisi del mercat hipotecari a USA, i les seves repercussions als mercats financers internacionals”.

La seva explicació es va centrar en la situació creada per la crisis hipotecaria als EEUU i en les “turbulències financeres” que han provocat en el mercat hipotecari americà, amb un augment molt important de la taxa de morositat que s’ha situat per sobra del 17% en el sector de les “hipoteques d’alt risc”.

Degut al sistema anomenat de “titulació hipotecaria” aquesta crisi americana s’ha traslladat a tot el món, afectant a molt bancs que hi tenien participacions en fons d’alt riscs. Tot això ha provocat una situació de desconfiança ja que no es coneix be l’abast de a qui ha afectat i en quina mesura.

Les conseqüències són la restricció de liquiditat en els mercats internacionals, situació que provocarà un augment del % dels interessos dels crèdits i l’augment de la morositat. A Caixa terrassa aquesta situació sembla molt ben controlada ja que el seu índex de morositat (0,31%) és el més baix de totes les Caixes Catalanes i, encara que darrerament ha augmentat fins el 0,42, no és pot considerar preocupant.

El Sr. Enric Mata va indicar que es produirà una caiguda encara més acusada de l’activitat en la venda d’habitatges, una baixada dels preus (actualment d’un 10%) i que aquesta situació s’hauria de compensar amb l’execució d’obra pública, habitatges protegits i la construcció industrial, mentre s’espera que la situació internacional es normalitzi per tornar a assistir a una remuntada del mercat hipotecari.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Categories

A %d bloguers els agrada això: