Enviat per: SRC | 10 Octubre, 2007

Ajuda a FUNDASE (projecte El Alto – Bolívia)


Folleto Fundase

En el transcurs del plenari del dia 9 de d’octubre el Club Rotary Terrassa a lliurat a la ONG AMICS DE FUNDASE, el xec amb l’import recollit entre els membres del Rotary, per ajudar el projecte de dotació per la casa d’acollida de voluntaris a El Alto de Bolívia.

Durant l’acte la Sra. Teresa Casals presidenta d’amics de FUNDASE i al seu fill Sr. Toni Massague director de la ONG FUNDASE, ens han explicat com es va crear la Fundació FUNDASE (Fundación Sembrando Esperanza), amb el recolzament de la “Parròquia Jesús Obrero” de El Alto de Bolívia. Segons les seves paraules, “es tracta d’una fundació molt petita però que treballa directament amb els projectes sense intermediaris”.
El Sr. Toni Massaguer, fa una introducció a la realitat de Bolívia, un país que és dues vegades més gran que Espanya i només té 9 milions d’habitants. Comenta que es tracta d’un país amb grans recursos en la mineria, però que aquesta està monopolitzada per multinacionals que fins ara han deixat poc benefici al país. Les grans possibilitats turístiques que ofereix comenta que estan molt poc explotades.
A continuació, explica les vicissituds per fundar la FUNDASE, recolzada per l’Església Catòlica, mitjançant el bisbe local de la ciutat de El Alto. La seva missió principal és l’educació, nodriment i ajudes sanitàries als infants i joves més desvalguts.
En l’àmbit educatiu disposen de tres centres de formació per infants menors de 6 anys i des d’ells ofereixen serveis educatius, de protecció de la infància, nutricionals, formació d’educadores i formació de pares i mares. També tenen un centre anomenat Kurmi per nens de 6 a 13 anys, focalitzat amb nens de famílies altament desestructurades i que els ofereix un reforç educatiu i afectiu. Un altra centre anomenat Mururata està destinat a oferir educació especial a nens discapacitats intel•lectuals.
A preguntes dels assistents ens aclareix que els educadors/res tenen uns sous que quan són finançats per l’administració esdevenen molt baixos (40€ al mes) i tenint en compte que el sou mínim a Bolívia és de 52€ al mes, necessiten ajudes per part de la Fundació per poder viure d’aquest treball. Per tenir una visió dels costos que ha de suportar la Fundació, entre d’altres ens informa de que el cost de manteniment d’un nen de 6 anys amb tots els àpats inclosos és de 10€ al mes.
En l’àmbit sanitari disposen d’un centre obert les 24h. Del dia on a més d’oferir serveis de medicina externa, ofereixen internació, quiròfans i sala de parts. Aquest centre és privat i es cobren per els serveis oferts, tot i que s’intenta que siguin preus molt baixos (per una visita al pediatre es cobren 50 cèntims d’euro). Igualment des del centre es promouen campanyes de formació per les famílies en aspectes relacionats en la prevenció sanitària.
La Fundació disposa d’una Casa de trobades “Emaus” que permet oferir el seu servei a unes 100 persones i amb això s’aconsegueix generar alguns recursos propis. Un forn de pa propi els permet elaborar el pa per a tots els centres.
Segons indica” és molt més fàcil obtenir ajut per construir aules que no diners pel seu manteniment diari”. Ens mostra amb fotografies totes les instal•lacions i podem veure-hi alguns edificis pagats per l’Ajuntament de Terrassa, entre d’altres.
Finalitza la seva exposició ensenyant la casa destinada a residencia de voluntaris i com s’han equipat totes les seves habitacions amb els diners de l’ajuda del Rotary Club de Terrassa, de tal manera que aquest passat estiu ja s’han pogut acollir 10 voluntaris en aquestes dependencies.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Categories

A %d bloguers els agrada això: