Enviat per: SRC | 27 febrer, 2008

Conferencia sobre Egipte


doctor comerma en la conferencia sobre egipte El Doctor Josep Comerma ha realitzat una conferencia sobre Egipte, titulada “Saqqara i Oxirrinc”, basada en el seu viatge a terres egípcies amb l’expedició muntada per la Societat Catalana d’Egiptologia (SCE) y la visita a les excavacions que es duen a terme en la zona d’Oxirrinc.

La Necròpoli de Saqqara és una de les principals necròpolis reials de Memfis i ha estat un centre amb presencia de diferents cultures fins a l’edat mitjana el que fa que es puguin trobar molts restes arqueològics d’èpoques molt diverses. El més significatiu d’aquest jaciment és el recinte funerari del rei Djeser amb la seva coneguda “piràmide esglaonada” rodejada d’un zona emmurallada amb 14 portes falses i una única que permet l’entrada a la tomba.

piràmide esglaonada La piràmide esglaonada és obra del cèlebre visir, arquitecte, escriba, astrònom i metge, Imhotep, i està basada amb la superposició de fins a 6 mastabes (4+2) situades sobre una d’original, que és en la que estava excavada la tomba del propi rei. En la zona també es pot visitar el museu Imhotep recentment obert, a més de les mastabes de Mereruka, Kagemni, Ptahhotep i Ty i la piràmide de Teti i Dashur del faraó Snefru.

En el Jaciment arqueològic d’Oxirrinc (també conegut com d’El Bahnasa) , ens ha mostrat les recents troballes de la necròpolis que va de l’època saïta a la ptolemaica (sota les ordres del fundador d ela SCE, el Sr. Josep Padró). Ens ha destacat el temple d’Osiris, anomenat “Osireion” i la Tomba de Het tomba de het Per saber-ne més ens ha recomanat que visitem la web de la SCE (http://www.egiptologia.com/sce/).

Finalment ens ha fet un recorregut fotogràfic pel Nil, mostrant-nos els famosos nilòmetres,.fins arribar a Asuan amb el temple d’Abu Simbel com a gran atractiu turístic temple d’Abu Simbel.

Ha tancat la seva conferencia fent referència al Museu de Montserrat i la seva excel·lent mostra egípcia i sobre el museu Víctor Balaguer de Vilanova amb la col·lecció Toda, un xic més desconeguda, però igualment interessant.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Categories

A %d bloguers els agrada això: