Enviat per: SRC | 15 Mai, 2008

Presentació del Parc Audiovisual de Catalunya (J.Llonch)


jordi llonch El Sr. Jordi Llonch ens ha presentat el Parc Audiovisual de Catalunya, ubicat a l’antic Hospital del Tòrax de Terrassa. El Parc Audiovisual de Catalunya és un espai per al desenvolupament de la indústria i la creativitat en el sector àudiovisual. El gestor del projecte és una societat de la qual en són accionistes l’Ajuntament de Terrassa en un vuitanta per cent i la Generalitat de Catalunya en un vint per cent. El Jordi Llonch n’és el Conseller Delegat.

Ens explica que l’accés al Parc, millorarà amb l’arribada del tren a Can Roca i també amb la construcció del Quart Cinturó. Que l’edifici antic, tot i que no té problemes estructurals, presenta irregularitats en els nivells de resistència. Per tant, el criteri dels tècnics és que s’ha d’anar rehabilitant de manera diferent en funció dels usos a què es destini cada part de l’edifici. Fins ara s’ha rehabilitat una part important de la planta baixa, on s’han ubicat els serveis auxiliars per als platós, les oficines, el restaurant i altres espais comuns.

parc audiovisual de catalunya Al Parc s’hi han construït dos platós de 600 i 1200 metres quadrats, ben equipats i especialment insonoritzats per als programes i rodatges de televisió. Es lloguen per fer-hi series de TV, pel·lícules, anuncis publicitaris, etc. També s’hi ha construït un edifici singular per ubicar la filmoteca de Catalunya, amb unes mesures de seguretat i control de la temperatura, que permetin una adequada conservació dels materials cinematogràfics antics i fàcilment degradables.

Actualment s’està estudiant, conjuntament amb un nou pla de viabilitat que s’està elaborant, altres aplicacions de l’edifici, ja que la superfície construïda en vuit plantes té 50.000 m2, i també s’està estudiant l’aprofitament de les possibilitats del mateix Parc, ja que la superfície que es podria construir en el seu entorn és de 200.000 m2. De moment ja s’han instal·lat al Parc, 3 empreses de serveis: Infinia (platós i post-producció cinematogràfica), VSN (serveis per TV) i Par.ill (càtering). La presentació tindrà com a colofó la visita guiada pels socis del Club i llurs acompanyats, que es farà al mateix Parc Audiovisual. socis del Club i llurs acompanyats, que es farà al mateix Parc Audiovisual.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Categories

A %d bloguers els agrada això: