Enviat per: SRC | 11 Mai, 2008

Ens visitarà el Bisbe del Perú, Mn. Godayol


joan godayol El dia 27 de maig rebrem la visita de Monsenyor Joan Godayol i Colom, Bisbe emèrit de Ayaviri, Perú, una zona dels Andes amb una extensió similar a la de Catalunya, i que ha tornat recentment a Catalunya, per quedar-se, després de 45 anys de treball en aquell país.

Va néixer fa 62 anys a Mataró. Godayol se’n va anar al Perú com a missioner quan encara no tenia 18 anys i es va ordenar capellà l’any 1972. Allà va treballar en una zona dels Andes “molt pobra i molt allunyada” en feines per al desenvolupament agropecuari, per millorar la salut de les persones, per la defensa dels drets humans, per la creació d’organitzacions camperoles o per la investigació de la cultura d’aquesta zona. “Fent una suplència de la feina que ha de fer el Govern”, segons les seves pròpies paraules. Abans de marxar, el bisbe emèrit d’ Ayaviri també ha deixat encarrilat un projecte per fer una residència on visquin i vagin a l’escola nois i noies “que d’aquesta manera poden estudiar”.

Ara en Joan Godayol comença una nova etapa de la seva vida. Una etapa, sens dubte, al servei del poble, un exemple de solidaritat i compromís. Vindrà a explicar-nos la realitat que viuen les poblacions del Perú on justament hem enviat l’ajuda del nostre Club, consistent en medicines i que es va fer arrel de la recollida de diners en el sopar de Nadal d’aquest any.

Podeu veure en les següents fotografies el centre mèdic d’Arquipa centre mèdic Arequipa centre mèdic i també imatges de Majes, que és el poble on han muntat uns tallers de formació professional centre de formació professional . L’Anna Doctora Anna es la doctora del centre i la Chepa Chepa i Anna (Josefina Zavala ) és la infermera.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Categories

A %d bloguers els agrada això: