Enviat per: SRC | 15 Octubre, 2008

Presentació i debat a càrrec del Josep Rifà


El Sr. Josep Rifà ens ha mostrat una presentació que ja s’ha fet famosa a internet i que es titula “Did you know?” (Ho sabies?). En la presentació es parla de les evolucions tecnològiques i dels grans canvis que tenen lloc en els nostres dies i de com ens afectaran en el nostre futur i molt especialment en el dels nostres fills.

El tema ha estat tant interessant que ha provocat un debat molt actiu entre els assistents. S’han debatut molts temes a l’entorn de la presentació, tals com: la necessitat que l’escola i el món educatiu revisi aspectes bàsics del paper que han de jugar en la preparació dels joves davant dels nous reptes que se li presentaran i la necessitat que des de l’escola es transmetin certs valors, com, capacitat de solidaritat, entrega, sacrifici, esforç… Segons sembla l’actual pla Bolònia ja contempla aquesta transmissió de valors, però actualment són els mateixos estudiants els primers en mostrar certa resistència, ja que no els consideren necessaris.

En els joves d’avui es detecta certa mancança d’afany emprenedor, de cultura de l’esforç i aquesta tendència sembla que va en augment. Ens trobem en una societat actual cada cop és més agressiva i en la que s’estan perdent els controls emotius i els sentiments, convertint-nos cada cop més en éssers més agressius i intolerants.

Un altra aspecte que ha sortit en el debat és que el nostre mercat dona moltes oportunitats als estudiants universitaris, independentment del seu grau d’interès i implicació, i, en canvi, a persones sense estudis, però amb capacitats i il·lusió no se’ls ofereixen les oportunitats que permetrien aprofitar-los degudament.

Aquí teniu la presentació en pdf: didyouknowcatala


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Categories

A %d bloguers els agrada això: