Enviat per: SRC | 18 gener, 2009

Excursió Sant Llorenç: “els tres jutges”


morral del llop

morral del llop

El grup de rotaris excursionistes ha tornat a emprendre les excursions habituals dels dissabtes pel mati a Sant Llorenç i aquesta vegada el punt de sortida ha estat l’Alzina del Sal.lari. Des d’aquest punt hem agafat el camí que surt una mica més amunt de l’aparcament a mà dreta i en direcció nord hem vorejat el barranc que queda a la dreta i que es diu el Sot de la Teula.

Poc desprès hem creuat direcció est tot enfilant-nos cap a unes roques anomenades el Morral del Llop. Al peu del morral ens hem desviat cap a l’esquerra esquerra per enfilar-nos per una canal que es troba una mica més endavant a mà dreta i que ens porta fins la Carena de la Castanyera, que és una de les més llargues del Parc natural.

tota la colla

tota la colla

Un cap d’alt la carena hem agafat el camí cap a la dreta per anar a parar a la zona anomenada “Els tres jutges”, lloc amb uns estimbats i una vista magnífica. Hem aprofitat que ha sortit el sol per fer parada i fonda, amb un esmorzar reconfortant i l’agradable companyia d’una bota de vi del Ramon que ha estat tot un descobriment doncs el vinet passava d’allò més bé.

Un cop tips, hem tornat per la carena de la Castanyera direcció nord, fins arribar a un trencall que es troba a mà dreta i que permet la visita a un altre espadanya anomenada “el Castellar” de nou amb unes excel·lents vistes.

Tornant enrere hem seguit per la carena fins la casa de la Mata i un cop a la mateixa casa hem agafat un camí que surt direcció sud i que és l’antic “Camí de la Mata”, que anava de Terrassa a la Mata abans de construir-se l’actual carretera.

Aquest camí tot baixant finalitza a peu de la carretera i s’ha d’anar en compte ja que hi ha molts mapes que no el tenen ni tants sols marcat. A l’arribar a la carretera s’ha de tornar enrere per la mateixa fins trobar un camí a mà dreta que baixa en direcció a la Riera de les Arenes. Aquest camí és la continuació de l’anterior i si us hi fixeu hi veureu les grans pedres que ajudaven a que els carros mantinguessin la ruta i no caiguessin a la riera. En un dels revolts veureu a baix a la Riera una mena de paret, són les antigues restes de la Font de la Riera, que aplegava les aigües per formar un dipòsit que alimentava la font.

Seguint el camí arribareu a una pujadeta que porta directament de nou a la carretera i uns metres més endavant s’arriba al punt de sortida, l’aparcament de l’Alzina del Sal.lari. Una bonica excursió, amb pujades i baixades, espectaculars vistes i penya-segats, camins amples i estrets, en fi una mica de tot.

colla a la mata colla a la mata 2 tresjutges4 colla als tres jutges la mola de ruta contrallum de tornada


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Categories

A %d bloguers els agrada això: