Enviat per: SRC | 28 gener, 2009

Conferencia del president d’Esade-Creapolis


Pere Rifà

Pere Rifà

En el plenari del dia 27 de gener hem gaudit de la presentació del projecte Esade-Creapolis per part del seu president, el Sr. Pere Rifà i el Sr. Edgar Jordà responsable de comercialització.

El Sr. Rifà ens ha explicat que el projecte va començar motivat per els problemes de creixement de ESADE a Barcelona, fet que va motivar la recerca d’un nou espai fora de la ciutat. Gràcies a un acord amb la companyia de Jesús es va poder utilitzar el 50% dels terrenys que tenien a Sant Cugat. El projecte final ha contemplat 4 grans actuacions: un edifici nou per ubicar l’escola de negocis d’ESADE, el propi edifici de CREAPOLIS, una Residencia d’estudiants i una Residencia Hotel.

La inversió per el projecte només de CREAPOLIS ha estat de 100 milions d’euros i actualment està  gestionat per una societat privada, amb una participació del 60% d’ESADE, el 10% l’Ajuntament de Sant Cugat i la resta entre un grup d’entitats financeres i l’Associació d’Empresaris de Sant Cugat.

El model persegueix aprofitar la interrelació entre l’escola de negocis i les mateixes empreses amb la voluntat clara d’innovar. Es tracta d’un projecte obert a l’entorn amb l’objectiu d’atraure talent que permeti generar innovació. La capacitat del centre és de 20.000 m2 i es busca un mix entre gran empresa i empresa petita, amb un objectiu d’assolir unes 50 empreses multisectorials que apostin per camps diferents de innovació. De les grans podem citar la presencia de BBVA, Roca o Laboratoris Esteve.

Des de CREAPOLIS hi ha el desig de poder arribar a acords que li permetin cercar sinergies fora de l’àmbit del propi centre i que es vinculin amb el seu entorn més proper . Per això ja ha iniciat accions a  la Terrassa tant amb la CECOT, com amb el Parc Audiovisual de Catalunya i, tant mateix, amb la Fundació Privada Terrassa.net, entre d’altres.

Edgar Jordà

Edgar Jordà


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Categories

A %d bloguers els agrada això: