Enviat per: SRC | 15 Juny, 2009

En Drissa Samake ja somriu


En Drissa i la seva mare

En Drissa i la seva mare

Avui dimarts 16 de juny s’ha realitzat una roda de premsa conjunta, entre el Consorci Sanitari de Terrassa, Crits dels Nens i el Rotary Club de Terrassa, per presentar el cas del “Drissa Samake”.
En Drissa Samake és un infant provinent d’un dels barris marginals de Bamako, la capital de Mali, un dels països més pobres del planeta, amb una greu malaltia que amenaçava la seva vida.
L’origen de la seva malaltia el trobem en una procés infecciós motivat per una malària neurològica que li va produir una greu afectació cerebral i del nervi retinià fet que li produïa un intensíssim dolor crònic. Aquest dolor similar al que podem tenir en una infecció d’un queixal era continu i això li provocava una alta irritabilitat i fortes convulsions i fins i tot que s’infringís auto lesions.
Aquest quadre mèdic es complicava amb un traumatisme ocular important.
L’organització “Crits dels Nens” el va atendre a Bamako, però un empitjorament de la malaltia va obligar a traslladar-lo a l’Hospital de Terrassa, on ha estat tractat amb èxit. Aquesta acció ha estat coordinada i organitzada per l’entitat Crits dels Nens gràcies a la subvenció del Rotary Club de Terrassa i als acords de col•laboració amb el Consorci Sanitari de Terrassa.
En Drissa Samake té 6 anys i el retràs que li ha produït la malaltia li deixarà seqüeles per la resta de la seva vida, però al menys ara ja somriu i esperem entre tots que la seva vida sigui bastant millor que la que fins ara ha tingut.

drissa2 drissa4 drissa1


Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Categories