Enviat per: SRC | 18 Octubre, 2009

Excursió al Turó del Pujol i la guineu


turó del pujol

turó del pujol

Primera excursió del curs 2009-10 a Sant Llorenç: el primer que cal dir és que hem estat en família: 4 rotaris i els dos nets del Jaume i la Maria Pilar. Per aquesta sortida no comptàvem amb el nostre guia oficial, però hem dedicit seguir la ruta prevista per demostrar que també ens en podíem sortir.

Ruta: A les 9:30 hem deixat els cotxes a l’Alzina del Salari i seguint el camí del sot de la teula hem agafat una drecera que es troba a mà dreta i que puja molt sobtadament fins a dalt de la carena. Un cop dalt agafem el camí a má dreta i el seguim fins que arribem a una clariana, Aquí el camí baixa una mica i de seguida es troba amb un nou camí a mà dreta, que és el que agafarem de baixada. Cal anar en compte perquè ben aviat trobarem un nou camí a mà dreta que caldrà seguir fins que desemboqui a la pista forestal que fa uns anys es va obrir en aquests indrets. Quan arribem a la pista ens trobarem un camí davant nostra que puja a un pujol i que no hem d’agafar. Cal baixar per camí fins el proper revolt que es on trobarem el camí que cal agafar. El seguim i aquest ens portarà fins a l’Hospital de sang i la Cort Fosca. Abans de baixar-hi hem parat a esmorzar tot gaudint d’una magnifica vista de Montserrat i amb la companyia de la famosa guineu que viu en aquesta part de la serralada. Com veureu en les fotografies fins i tot ens ha vingut a menjar de les mans.

esmorzar1 esmorzar2 esmorzar3 esmorzar4 guineu

hosp-sang

hospital de sang

Un cop tips hem baixat fins la Cort Fosca i desprès de travessar l’indret de l’Hospital de Sang, hem seguit per camí que continua per la part del darrera, fins a la roca anomenada el Sentinella.

sentinella

sentinella

D’aquí ens hem enfilat fins al cim del Turó del Pujol de 712 m i desprès de fer-nos unes fotografies, hem desfet el camí per enfilar-nos cap a la carena de la Fosca i tornar fins a la pista forestal d’abans. L’hem seguir fins al Coll de Boix i des de l’Alzina del Vent hem baixat pels Graons de Mura cap a l’aparcament de l’Alzina del Salari, lloc on hem donada per finalitzada la sortida a les 13:15 h.

Fitxa tècnica: Hores caminades: 2:30 h. Distància: 6,3 Km. Desnivell màxim: 200 m.

turó del pujol montserrat ruta turo del pujol orografia ruta turo del pujol


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Categories

A %d bloguers els agrada això: