Enviat per: SRC | 28 Octubre, 2009

Resum conferencia Sr. Carles Anfruns


carles anfruns

carles anfruns

El Sr. Carles Anfruns, intendent i cap de l’Àrea Bàsica policial dels mossos d’esquadra de Terrassa i un company seu (Sr. Guillem) en han explicat la missió i el funcionament del cos dels mossos d’esquadra de la nostra ciutat.

El Sr. Anfruns va néixer a Granollers, és llicenciat en psicologia, es va incorporar al cos dels mossos d’esquadra l’any 1990 i com ell indica el punt més important dels seu currículum és que és pare d’una nena. Actualment dirigeix els 200 efectius policíacs de la ABP de Terrassa que porta només 3 anys de desplegament a la nostra ciutat.

La seva missió és “garantir els drets i les llibertats garantint la seguretat dels ciutadans” i per poder-ho fer compta amb una àrea de seguretat ciutadana i ordre públic, una de policia administrativa i una altra de policia judicial i investigació criminal.

Les APB són unitats base territorials d’implementació definides per criteris territorials i policials i la nostra comprèn Terrassa, Matadepera, Rellinars, Ullastrell, Vacarises i Viladecavalls.  La seva eficàcia és possible gràcies, en bona part, a l’existència d’una gran base de dades que els permet conèixer l’historial de qualsevol persona o vehicle que tingui antecedents. Això els ha permès fer 36.625 actuacions en el darrer any amb un temps mitja de resposta de 13,6 minuts i a més atendre 16.640 visites a la comissaria.

El Sr. Anfruns ens ha indicat que el 21% de les denuncies són falses i en aquest sentit destaca les denuncies d’alarmes de sonen sense motius concrets. També indica que el 48% de les víctimes no fan denuncies i que el 30% dels qui pateixen una baralla o una agressió sexual tampoc ho fan.

carles anfruns2Preguntat sobre la imatge que tenen davant de les noves generacions, ens ha indicat que davant dels nens la tenen molt bona i que aquesta baixa una mica en els adolescents.  També ha fet incidència en que, “és molt necessari utilitzar el diàleg amb les persones i que aquest dona millor resultats que les actituds més punitives” i, en aquest sentit, ha destacat que a Terrassa el fenomen dels ocupes ha disminuït sensiblement en els darrers anys, gràcies en bona part a una actitud dialogant i a unes actuacions molt ràpides quan s’han detectat nous casos.

guillemHa finalitzat la seva presentació destacant la seva voluntat i la dels seus companys d’oferir sempre el millor servei als ciutadans. Cal destacar que la seva intervenció ha estat seguida amb gran interès per part dels assistents, produint-se moltes preguntes en la part del debat obert i, al final, se li ha lliurat un llibre en agraïment per la seva visita.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Categories

A %d bloguers els agrada això: