Enviat per: SRC | 27 gener, 2010

Sopar conferència amb el delegat de la UPC


El delegat del Rector de la UPCV al Campus de Terrassa i professor catedràtic del departament d’enginyeria de sistemes, automàtica i informàtica industrial, Sr. Joseba Quevedo Casin va ser ahir el convidat del cicle de conferències del Rotary Club de Terrassa pel curs 2009-10: “Terrassa amb noms i cognoms”.

Aquest dimarts dia 26 de gener, el Sr. Joseba Quevedo ens va donar una lliçó d’entusiasme a l’hora d’explicar la realitat i la potencialitat del campus terrassenc i les seves realitats en l’àmbit de la innovació i la recerca, fet que el situen en un lloc destacat a nivell internacional.

El Sr. Quevedo va néixer a Donostia i tot i que ja fa trenta anys que va venir a treballar a Barcelona, en porta 20 d’ells treballant en el campus universitari de Terrassa, del que destaca les seva potencialitat en el món de la recerca i la innovació i les ganes i la il·lusió en el treball que demostren tant el professorat com els alumnes. Cada any surt una promoció de 800 enginyers en les diferents especialitats que comprès el campus de Terrassa i alguns d’ells estan considerats dels millors del món, com és el cas dels enginyers en aeronàutica o en òptica i fotònica, entre d’altres.

L’objectiu del campus és promoure la recerca i la investigació i que aquesta serveixi per donar solucions als problemes reals de les empreses i la societat. Destaca que a Terrassa hi ha 37 grups de recerca, que s’han creat 12 spin-off, que hi ha més de 5.000 estudiants i que, recentment, s’han inaugurat dos nous centres: un “Centre Universitari de la Visió”, on s’ofereixen tractaments gratuïts a les persones amb problemes oculars gràcies als serveis oferts pels mateixos estudiants de la facultat d’òptica i  un nou centre de recerca (GAIA) que considera que pot esdevenir un referent mundial en investigació. Aquest centre actualment ja acull, entre altres projectes, un grup que investiga el futur del cotxe elèctric amb un pressupost d’un milió d’euros (el pressupost total dels projectes de recerca per aquest any serà d’uns 9 milions d’euros).

Destaca per la seva vinculació acadèmica els projectes relacionats amb el món de l’aigua i tot i que algunes de les investigacions els han portat a mantenir relacions internacionals destaca que amb algunes entitats de la ciutat encara no han fet rés.

Entre altres temes, finalment informa d’un projecte pioner a Catalunya, un curs formatiu per majors de 55 anys, que otorga el Diploma Universitari en “Ciència, Tecnologia i Societat” i que ofereix la possibilitat de formar-se sense disposar de titulació prèvia i sense tenir que fer exàmens i a un preu molt econòmic. Podeu veure la seva presentació en el pdf: EL Campus de la UPC a Terrassa. Qui estigui interessat pot demanar més informació a:

  • Informació i inscripció: Universitat de la Gent Gran a Terrassa. Edifici Campus UPC. C/ Colom, 2 (cantonada av. Jacquard). Planta 1. Dilluns, dimarts i dijous, de 9 a 12 h. Tel.: 93 739 86 71 gentgranterrassa@ct.upc.edu.

Sens dubte, caldrien més persones com ell en els llocs on es prenen les decisions de què s’ha de fer per millorar el futur del nostre país i segurament les coses començarien a canviar.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Categories

A %d bloguers els agrada això: