Enviat per: SRC | 10 febrer, 2010

Taló de 2.500 € per Ajuda Directa


Sr. Marcial i Sr. Puy

El terrassenc Sr. Marcial Paralejo, de l’entitat “Ajuda Directa” ha explicat amb la seva conferencia al Rotary Club de Terrassa com va començar la ONG i quins projectes està duent a terme en l’actualitat, tant en la Zona de Sri-Lanka com a Guinea. Proyecto Microcreditos (pdf).

Ha explicat, en concret, el projecte dels microcrèdits i quin és el mecanisme que utilitzen per assegurar l’èxit de la iniciativa i poder-ne fer un seguiment acurat que garanteixi que els diners es podran tornar i serviran per ajudar a nous projectes.

El Rotary Club de Terrassa li ha lliurat un taló de 2.500 €, corresponents a les aportacions solidaries dels membres del Club recollides durant el tradicional sopar de Nadal i que aquest any s’han assignat pel projecte dels microcrèdits d’Ajuda Directa.

Posteriorment ha explicat les seves vivències en el desastre ocorregut per culpa del recent terratrèmol d’Haití. El Sr. Marcial que va arribar el dijous passat d’Haití, ha explicat tot el que ha viscut i com està actualment la situació de les persones que han sofert els efectes devastadors del terratrèmol i que han de mirar de sobreviure en un país que, abans del terratrèmol, ja estava considerat el més pobre de l’Amèrica Llatina.

Durant els 15 dies en que ha estat en el lloc dels fets, ha ajudat en les tasques de treure cossos de les runes i en una única ocasió va poder ajudar a treure el cos encara viu d’una senyora d’edat avançada. Ha participat en aquestes tasques conjuntament amb el grup mexicà anomenat

Los Topos

Los Topos”, que no han dubtat ni un moment en col•laborar a treure cossos tant de persones vives com de mortes; com en el cas del propi bisbe o del centenar de noies estudiants de medicina que van quedar sepultades sota les runes de l’Hospital General de la capital.

Des de la seva ONG ja tenen el projecte de tornar tant aviat com sigui possible a Haití i promoure la creació d’un menjador infantil, a la zona de Carrefour amb l’ajuda de les “Hermanas Teresitas” que viuen en aquell indret, amb l’objectiu de que els nens puguin tenir al menys un àpat calent al dia. Per poder-ho fer abans tenen que demanar ajudes i recollir diners que els permetin posar en funcionament aquest servei i per això fa una crida a tothom que desitgi ajudar, en la mesura que cadascú pugui fer-ho. En el decurs de la seva presentació ha mostrat imatges esfereïdores de com es va trobar la zona afectada pel terratrèmol (imatges que podeu veure en aquest post).


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Categories

A %d bloguers els agrada això: