Enviat per: SRC | 3 febrer, 2010

Conferència sobre Haití i els microcrèdits


El terrassenc Sr. Marcial Paralejo, de l’entitat “Ajuda Directa”, ha estat vivint en aquestes darreres setmanes la trista realitat del que està passant a Haití, desprès del terratrèmol que va assolar bona part del seu territori.

El Sr. Marcial que arriba aquest dijous d’Haití, donarà el proper dimarts dia 9 de febrer una conferència a la seu del Rotary Club de Terrassa; on explicarà el que ha viscut en persona i com està actualment la situació de les persones que han sofert els efectes devastadors de la tragèdia i que viuen en un país que, abans del terratrèmol, ja estava considerat el més pobre de l’Amèrica Llatina.

Els cossos recuperats ja són més de 150.000 i segurament arribaran als 250.000 i això sense saber la quantitat de persones ferides o que s’han quedat sense sostre (més de 3 milions) o els nens que han quedat orfes. Segurament estem davant d’una de les catàstrofes humanitàries més greus del món.

Un país que no disposa ni d’aigua ni d’aliments per la població afectada i que molts d’ells no tenen rés per tornar a començar la seva vida, ni tant sols us sostre per aixoplugar-se i que de moment viuen estirats al mig dels carrers. Les ajudes internacionals han estat molt grans però insuficients per la magnitud catastròfica de la situació que allí es viu i que el Marcial ha pogut constatar en persona.

Segons ens ha comentat “les persones que ja tenien moltes dificultats per cobrir les seves necessitats bàsiques abans del terratrèmol, es troben en una situació desesperada, això sumat a la descoordinació total entre les organitzacions humanitàries provocada per la falta de solidaritat i per l’absurda competència de qui fa les coses per ” fer-se una foto ajudant” compliquen més la situació, i provoquen el caos, ja que el que la gent necessita és aigua i aliments, no unes persones que facin fotos” i també afirma que “hi ha llocs on l’ajuda sobra i d’altres on tot just s’està començant a repartir aliments i aigua…”

De moment només s’han pogut atendre a poc més de 200.000 de les 600.000 persones que estan vivint al carrer. El mateix Marcial va poder col·laborar amb el grup de rescat mexicà “Los Topos” en el rescat d’una dona de 70 anys, tot i que l’ajuda de la seva ONG, seguint la seva filosofia, s’ha centrar més en ajudar als nens i a las persones més desvalgudes. El Rotary Club de Terrassa ha col·laborat amb una ajuda econòmica per Haití de 2.000 € i ha enviat 3 caixes de supervivència Shelter Box, en les que hi ha tot el necessari perquè una família sencera pugui sobreviure en qualsevol situació de desastre.

En el transcurs de la conferència el Rotary Club de Terrassa farà lliurament al Sr. Marcial del import recollit en l’aportació solidaria que el Club fa cada any en el seu sopar de Nadal. Aquesta ajuda es destina sempre a accions solidaries de caire internacional i, per aquest any s’ha elegit a Ajuda Directa com a destinatari, per tal que utilitzi l’ajuda en les seves campanyes de microcrèdits. L’import total de l’ajuda és farà públic en el transcurs de la jornada.

Més informació a: www.rotaryterrassa.wordpress.com i a www.ajudadirecte.net

Podeu veure un vídeo del terrassenc Marcial Paralejo a Haití emès per TV3 a: www.tv3.cat/videos/2672459


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Categories

A %d bloguers els agrada això: