Enviat per: SRC | 14 Març, 2010

Sortida amb neu a la Font de les Mosques


Aquesta setmana hem fet la primera excursió del Rotary Terrassa amb neu. D’entrada em intentar fer la ruta que teníem prevista però quan hem arribat a l’alzina del salari ens hem adonat que la quantitat de neu que encara hi havia al bosc feia pràcticament impossible poder fer la sortida amb un mínim de seguretat. La pujada fins al coll de tres creus era força gelada i el gruix de neu acumulat era molt gran. Per això hem decidit canviar de ruta i anar per la banda del camí Moliner que és bastant més assolellat.

Hem començat a la cruïlla de la urbanització del cavall bernat amb el camí moliner i seguint la pista forestal hem arribat al Coll de Grua. En aquest punt hem agafat una camí que es troba una mica endavant, cap a la banda de la Carena del Sabater, a la banda dreta i que et porta fins un magnífic mirador de Sant Llorenç i la Castellassa, coneguda popularment com “el camell.

En aquest mirador, net de neu, hem esmorzat i desprès em retornat enrera, de nou fins al Coll de Grua, on hem agafat el trencall que es troba a la dreta i que et porta planejant fins l’anomenat Gorg del General, una mena de bassa (avui ben glaçada) on s’hi abeuraven els animals que feien la ruta de Matadepera a Sant Llorenç Savall que és on hi havia els molins (d’aquí li bé el nom de camí Moliner).

Seguint pel camí, força ple de neu i amb moltes branques esquinçades i trencades pel pes de la neu, hem arribat a la Font de les Mosques, una petita bassa que normalment està seca però que aquests dies degut a les pluges i la neu estava ben plena. Si us hi fixeu hi veureu el nom escrit al fons de la bassa en una pedra.

D’aquí ja em refet el camí i em tornat cap al punt on havíem deixat els cotxes. Han estat uns 5,5 km. caminats però amb la neu i el paisatge s’ha fet molt agradable i potser ha estat una de les sortides més especials que hem fet en els darrers anys.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Categories

A %d bloguers els agrada això: