Enviat per: SRC | 19 Desembre, 2010

Excursió a les Tines de les Balmes Roges


Sortida que comencem agafant la pista forestal que surt del Pont de Vilomara en direcció a Mura i Rellinars. La pista està ben senyalitzada tot i que és més aconsellable fer-la amb vehicles 4×4 ja que presenta algun punt amb una certa dificultat i el tros que cal fer és una mica llarg. La pista primer deixa un trencall, a mà dreta, que porta a Rellinars i de cop s’enfila fins a una antiga pedrera, d’on s’extreia la famosa pedra de Sant Vicenç. Passada la pedrera seguim fins arribar a l’altura del Farell, aquest serà el lloc on aparcarem i agafarem un camí que ens portarà a un embassament artificial, llavors travessarem el mur que serveix de pressa i seguirem un petit curriol que ens portarà en pocs minuts a l’antiga església romànica de Santa Creu de Palou. L’església esta mig en runes i és una pena que ningú hagi tingut cura de restaurar-la o si menys no d’apuntalar-la per evitar la seva total ruïna, que de seguir com ara no tardarà gaire en produir-se.

Desprès de la visita tornem als cotxes i fem mitja volta fins a trobar un trencall a mà dreta que seguim fins al llit d’una riera on de nou pararem D’aquest punt surt un camí ample i ben marcat, anomenat del Companyó, que es va enfilant i que no és gens perdedor. Destaquem que durant el camí vas trobant alguna vella tina mig enrunada. Quan hem arribat a la zona on tocava el sol hem aprofitar per fer una parada i esmorzar. Aquesta vegada la bota la portat el Santi, ja que el Ramon avui no ens ha pogut acompanyar. Ja tips, hem seguit camí amunt fins que es troba un trencall a mà dreta que porta fins a la font de vinya anomenada Font de Canelles. Tornem enrera fins el camí que ens havia portat al trencall i de nou el seguim fins a trobar un nou trencall en que cal agafar el que fa més pujada. És una pujada forta però curta ja que resseguida es troba un trencall a mà dreta que et porta directament a les Tines de les Balmes Roges. Una visita que val la pena fer ja que són les úniques tines que es van construir sota d’una balma i que per això no tenen sostre ja que aprofiten el de la mateixa pedra. A destacar la tina que està situada en una mena d’antic corral i que permet observar al costat d’ella la pedra d’una antiga premsa de vi que servia per extreure’n el most. Des d’aquest punt recomanem l’excel·lent vista de Montserrat que es té si el dia és clar.

Desprès de la visita hem tornat per mateix camí fins els cotxes i de nou fins al Pont de Vilomara i d’allí cap a casa a dinar. Una excursió fàcil de fer i que no presenta cap dificultat destacable.

I si voleu llegir la llegenda del Basilisc de Santa Creu de Palou feu click aquí:


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Categories

A %d bloguers els agrada això: