En Marc Boada, escriptor, presentador i divulgador científic, va ser el convidat del darrer sopar plenari del Rotary Club de Terrassa i ens va venir a parlar-nos de l’actualitat en matèria de ciència. En Marc va començar explicant-nos d’una manera molt senzilla i gràfica que l’evolució de la natura és continua i que qualsevol petit canvi ens pot afectar molt en la nostra vida i que hem d’estar preparats per acceptar que aquestes fets moltes vegades no els podrem controlar; tot i pensar-nos que amb la nostra tecnificació siguem capaços de prevenir-ho tot. Cada cop els humans tenim més por de la incertesa i cada vegada ens infantilitzem més, fet que fa que no estiguem preparats per assumir el viure amb por i no tinguem la valentia suficient per afrontar els canvis que es produiran al llarg de la nostra vida i en el món que ens rodeja.
Els desastres naturals són un petit preu que hem de pagar per viure en aquesta incertesa i hem de ser conscients que les obres humanes no són fetes per durar eternament i que el preu que hauríem de pagar per fer les coses més segures i duradores no serem mai capaços s’assumir-ho. Potser seria millor en comptes de tenir 150 centrals nuclears grans, tenir-ne mil de més petites i situades al costat dels centres productius que necessiten d’aquesta energia però, qui ha de prendre aquestes decisions normalment són polítics que no volen comprometrès a decisions poc populars.
Tot el que no coneixem ens fa por i la gran majoria de la por és deguda a la gran desinformació que té la gent, agreujada per uns sistemes educatius poc estables, que no afavoreixen aquesta transmissió de coneixement, de pensament i de raciocini, tant necessaris per poder afrontar aquestes incerteses.
En Marc Boada va presentar al Rotary Terrassa el seu darrer llibre editat a Terrassa i que es titula: “Els tres infinits, un llibre de ciència per a gent de lletres” on hi ha intervingut el nostre soci Rotari Serafí Gàzquez i va signar personalment el llibre a qui li va denmanar. Destaquem d’en Marc la seva capacitat per saber explicar les coses més difícils amb un llenguatge entenedor i amb unes gotes d’ironia que fan que el qui l’escolta es senti atret i segueixi amb delectació el seu discurs.
Podem qualificar d’exitosa la conferència degut al gran nombre d’assistents, una cinquantena, i a que la gent es quedés fins a les 12 de la nit escoltant-lo i fent-li preguntes.
Deixa un comentari