Enviat per: SRC | 27 Març, 2011

Excursió al Turó de la Carlina


La sortida ha començat a la zona coneguda com Els Rourets , trencall a l’esquerra de la carretera de Matadepera a La Mata just abans de la torre de l’Àngel. Agafem el carrer de la urbanització que puja sense desviar-nos i desprès d’una forta corba a la dreta (lloc per on tornarem de l’excursió) seguim fins al final del carrer fins que finalitzi l’asfalt. Deixem el cotxe i comencem la pujada per un camí força ampla que surt del costat de la darrera casa i que ens durà a la Punta dels Caus Cremats primer i seguidament a la base del Puig Codina, una mena de bolet de pedra fàcilment distingible. El rodegem i qui vulgui pot pujar-hi fent una petita grimpada per la part del darrera. Nosaltres seguim fins al Coll de l’Arca des d’on gaudim d’una excel•lent vista de Montserrat i l’Obac i seguim endavant cap a la Roca del Corb que ja veurem amb claredat davant nostre. Un cop a la roca ens donarem compte del extraordinari mirador de la Mola (nosaltres hem aprofitat per aturar-nos-hi i esmorzar).
Destaquem que sota d’uns matolls hi havia un petit pessebre. Un cop tips, refem la marxa, ara cap al Turó de la Carlina que quedarà just davant nostre i que hi arribarem per un camí boscos i que puja suaument. El Turó queda envoltat de bosc i només sabrem que l’hem sobrepassat quan iniciem la baixada i veiem les vistes de Castellsapera, la Roca Salvatge i el Paller de Tot l’Any a la nostra dreta. Seguim camí avall fins que es faci més ample i no ens desviem per cap trencall fins que arribem a un trencall on hi veurem una fita que indica “Pou de Glaç”. Nosaltres ens hi hem arribat per un camí que hi puja i que no es gaire llarg. Desprès hem baixat de nou fins al mateix trencall i hem seguit el camí de baixada que porta fins a sota de la torrota de l’Obac.
Aquí ens trobem amb un camí molt ampla que per la dreta ens duria a l’Obac i per l’esquerra cap a les Pedritxes. El seguim cap a l’esquerra fins arribar al Coll de la Riba. Aquí cal agafar el camí que baixa a mà esquerra i que és força ampla. Desprès d’una petita zona encimentada trobarem l’avís de la Font de la Riba a mà dreta. Seguim endavant i estiguem atents de trobar un petit trencall a mà esquerra que tot travessant el Torrent de la Font de la Riba ens durà fins Els Rourets, just a la corba que hem explicat a l’inici de l’excursió i d’allí en uns 10 minuts arribarem a on hem deixat els cotxes. És una bonica excursió amb vistes impressionants, recomanada per totes les edats i destaquem, que hem trobat molts narcissos i violetes.

           


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Categories

A %d bloguers els agrada això: