Enviat per: SRC | 25 gener, 2012

Visita d’en Lancy Dodem, de la Fundació Vicente Ferrer


En la presentació sobre el projecte de construcció d’una escola a la regió d’Anantapur en  Lancy Dodem, representant de la Fundació Vicente Ferrer a Espanya, ha destacat que aquest projecte és molt important ja que la construcció d’aquest tipus d’equipament serveix per els pobles de l’Índia per moltes altres coses que per donar classes als infants.
Aquesta escola, anomenada complementaria, esdevé un local per la comunitat on poden reunir-se o poden desenvolupar-hi activitats comunals i de cohesió. Aquesta escola serà construïda a més per els propis habitants del poble de Thamminayanipalli , amb l’objectiu de que valorin el que costa aconseguir fer realitat aquest edifici i en tinguin cura de la seva conservació i manteniment.
El Rotary Club de Terrassa a més de comptar amb la col•laboració de la Fundació Vicente Ferrer, comptarà amb l’ajuda d’un Rotary Club de la regió d’Anantapur, ja que així tindrà dret a rebre una subvenció compartida per part de Rotary International, que doblarà la quantitat aportada per ambdós clubs. La quantitat necessària per la construcció d’aquesta escola és de 9.200 €
En la seva exposició en Lancy Dodem ens ha explicat que ell va néixer en la casta dels intocables, la més pobra de l’Índia, i que quan neixes intocable ja no pots canviar mai més la teva casta. Ell mateix de petit sabia que no podia tocar a altres nens de castes superiors i ni tant sols podia mirar-los sinó que tenia que abaixar el cap quan es trobava al seu costat.
Avui el sistema de castes està abolit per llei, però en realitat segueix ben vigent ja que la mentalitat de la societat no ha canviat.
El President del Rotary Terrassa, en Santi Rius ha reiterat que aquesta escola aviat serà una realitat i que el poder reunir els diners per fer-ho possible ha estat en part gràcies als membres del club i també, en part, per les ajudes d’altres ciutadans que han donat suport als concerts i activitats que el club organitza periòdicament a Terrassa. Per aquest motiu aquesta escola serà en part del Rotary, però també de tots els terrassencs.
En el decurs del plenari s’ha realitzat la lectura d’uns poemes per part de la Carme Espí i s’ha anunciat que el termini per apuntar-se al Curs d’Art es dona per finalitzat. La primera sessió del curs es farà el 8 de febrer i comptarà com cada any amb l’Àngel Morillas com a professor. El secretari del club ha explicat les darreres novetats i el president ha anunciat els propers grans esdeveniments: dia 16 de febrer: passi de la pel•lícula Enxaneta 3D als cines segle XXI i 3 de març: dinar i concert solidari al vespre, amb la Polifònica de Puig-Reig.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Categories

A %d bloguers els agrada això: