Enviat per: SRC | 29 gener, 2012

Excursió a can Garrigosa i can Pèlags


L’excursió ha començat amb un temps plujós, però que no ens ha fet defallir ja que hem confiat que no podria amb les nostres ganes de completar la sortida.
Hem deixat els cotxes a l’aparcament del costat de la Torre de l’Àngel, a la dreta de la carretera de Terrassa a Mura.
D’aquí i preparats per si ens queia un xàfec, hem travessat la riera de les Arenes i ens hem enfilat per un camí marcat amb la senyal de “la Mola” i que en suau pujada ens ha dut fins a la Masia de can Garrigosa, coneguda antigament com a mas Comelles. La masia data del segle XI i, segons un document de l’any 1.505, Macià Garrigosa, fill de Cal Garrigosa de Súria, comprà a Pau Comelles, forner de Barcelona, el mas anomenat Comelles, situat a la parròquia de Matadepera.
Hem rodejat la masia per la seva esquerra i hem pogut veure una colla de cavalls pasturant en els camps del davant i prop d’un gran roure.
Ara el camí s’endinsa en una zona boscosa, però continua amb un traçat molt ample que fa bo de caminar, mentre travessem un petit bosc d’eucaliptus. Sense cap dificultat hem fet la darrera pujada fins arribar a la masia de can Pèlags. Just al rodejar-la per la seva part est hem agafat un camí a la nostra dreta que a les poques passes i sota un alzinar ens ha permès admirar l’avenc de can Pèlags, amb l’obertura protegida per una reixa de ferro.
Sota l’alzinar hem parat per fer l’esmorzar i petar la xerrada. Desprès hem refet el camí fins a la casa i l’hem rodejat per baixar pel camí de la seva cara nord (aquí es pot observar l’única finestra que queda de l’antiga masia de Can Pèlags (1.561), dita antigament “Sa Busqueta”. La construcció actual és de principis del segle XX.
L’ample camí es dirigeix cap a la riera de les Arenes, però abans d’arribar-hi podrem observar a la nostra esquerra la masia de la Barata i una mica més endavant i a la dreta les restes d’un antic forn de calç.
Un cop a la riera, baixem resseguint la seva llera en direcció oest fins a retrobar el camí que ens du a l’aparcament on havíem deixat els cotxes. Just on s’agafa el camí de la riera a l’aparcament podrem observar a la dreta les restes de l’antic pont de Can Robert que es va esfondrar en les riuades del 1962.
Abans d’agafar els cotxes hem anat a fer una ullada a la torre de l’Àngel, del 1908, obra de l’arquitecte Lluís Muncunill i on cal destacar els seus arcs parabòlics en finestres, portes i en la galeria de la façana sud. En alguns elements decoratius veiem la utilització del trencadís així com interessants forjats en baranes, reixes i portes. Avui és propietat de l’Àngel de l’Imperial.
Una caminada suau molt recomanable per a totes les edats i que permet gaudir d’una zona molt bonica del Parc.

 


Respostes

  1. La Torre de l’Àngel la va construir en terrenys dels Barata el Peret de la Manela, de transports Casas, amb un acord que passats 50 anys, tornaria a ser dels Barata.

  2. Bonica excursió.
    Sort al concurs!


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Categories

A %d bloguers els agrada això: