Enviat per: SRC | 8 febrer, 2012

Plenari amb la Nuri Escudé sobre la Sardana


El darrer plenari ha començat amb la lectura d’uns pensaments a càrrec del Josep Rifà i posteriorment s’ha donat pas a la presidenta del Rotaract Vallès que ens ha fet el resum d’activitats que han portat a terme en el darrer curs i ens ha avançat els propers projectes que ja tenen planificats fins al final de l’actual i dels que podem destacar l’organització de l’Assemblea tridistrital o el viatge que faran a Rússia per assistir a una de les conferencies internacionals més importants del món dels Rotaracts.

Posteriorment, el secretari del club, ha comunicat als socis que es donarà inici el curs d’art i que la sortida a Sant Llorenç d’aquest mes es farà el proper dissabte dia 18 de febrer. També s’ha anunciat que hem rebut la carta on ens concedeixen la possibilitat de crear el Club Interact Terrassa per nois i noies de 14 a 18 anys i que serà el primer del districte 2202. En el decurs del sopar s’han lliuratvtambé les primeres entrades pel passi del documental “Enxaneta 3D” del proper dia 16 de febrer.

Per finalitzar el plenari hem comptat amb la Nuri Escudé, que ha realitzat una magnifica conferència sobre el món de la Sardana, amb una introducció històrica sobre el món dels instruments i de com han evolucionat fins a conformar l’estructura de la cobla actual. A continuació, ha repassat els orígens de la dansa, així com les variacions que ha sofert al llarg dels anys, per finalitzar fent un repàs a les noves tendències que auguren un interessant futur a la sardana, ja sigui en les audicions orquestrals com el l’anomenada Sardanova i és que La Sardana no ha parat mai d’evolucionar, intentant adaptar-se sempre als gustos de cada època.
Al finalitzar la presentació, que ha comptat amb una presentació amb power-point amb vídeos i àudios per amenitzar les seves paraules, ha obsequiat a cada assistent amb un llibre sobre “les sardanes i els esbarts a Terrassa” i un CD editat per celebrar que Terrassa va ser nomenada ciutat pubilla el 1998, en el que es recullen 15 sardanes relacionades amb la nostra ciutat i de les que podem destacar l’anomenada “Terrassense“, ja que va ser una troballa feta per el col•leccionista Rafael Comas. Es tracta d’una sardana del 1906 escrita per a l’antiga cobla de tres quartans.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Categories

A %d bloguers els agrada això: