Enviat per: SRC | 19 febrer, 2012

Excursió a l’ermita de Sant Pere del Dalmau


L’excursió a començat al pàrquing de les Arenes, a la banda esquerra de la carretera de Castellar a sant Llorenç Savall, d’aquí ens hem dirigit cap a la zona de l’ermita de la Mare de deu de les Arenes i hem seguit fins a trobar la Riera Seca que hem remuntat per la seva llera fins a trobar un encreuament de camins anomenat els quatre cantons.

En aquest punt hem seguit uns metres més amunt per la mateixa riera fins a trobar un trencall a la dreta marcat amb uns padrons que ens ha portat sota mateix del majestuós pi de les quatre besses, l’únic arbre declarat monumental del Parc. Vist el pi hem seguit el caminet amunt fins a trobar una pista que cal seguir en direcció amunt, sense desviar-se en cap dels trencalls que trobarem a la nostra dreta.

Finalment arribem a un nou encreuament i llavors cal seguir el camí que ens queda a l’esquerra i que ens porta molt aviat als plans de la masia del Dalmau. Prop d’una bassa ens hem aturat a esmorzar tot gaudint d’una magnifica vista del massís de sant Llorenç al fons, amb espectaculars vistes de la Morella, la cova del drac, roca Mur, etc.

Desprès de recuperar forces hem seguit fins la masia on cal destacar els seus dos antics rellotges de sol. Del costat dret de la casa surt un caminet que passa pel costat d’una gran figuera i pujant en s porta sense dificultats al peu de l’ermita de Sant Pere del Dalmau, del S.XII. Desprès de la visita hem baixat de nou cap a la masia per travessar la seva era i agafar un camí que baixa per l’altra banda tot resseguint una riera que ara ens quedarà a la nostra esquerra. El camí és ample i desprès de trobar un banc de color blanc a la nostra dreta, trobarem un caminet marcat amb uns padrons a la nostra esquerra que baixa fins la llera de la riera, la travessa i ens porta a la font del Cubell, que és la font que dona aigua a la masia del Dalmau.

Seguim baixant per la pista i deixem a la dreta una antiga cabana de pedra fins que arribem de nou al encreuament dels quatre cantons. No ens queda més remei que tornar per la Riera Seca ara de baixada fins arribar al trencall, a mà dreta, que ens porta de nou a l’ermita de les arenes. Ara hi parem per gaudir del bell paratge que la rodeja i aprofitem la parada per escoltar un petit concert d’harmònica que ens ha fet l’amic Ramon. La tornada la fem per una drecera del darrera de l’ermita que ens porta directament a l’aparcament on havíem deixat els cotxes. Una excursió plana i senzilla que passa per indrets molt bonics.

 


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Categories

A %d bloguers els agrada això: