Enviat per: SRC | 3 Mai, 2012

Fòrum Obert i homenatge a Mossèn Pauses


El Rotary Club de Terrassa organitza un nou Fòrum obert a Terrassa sota el títol de “Les pintures murals del bisbat d’Ègara, segles V al VIII” amb la presentació del Director del Museu de Terrassa, museòleg i llicenciat en història de l’art, Sr. Domènech Ferran.

Coincidint amb aquest Fòrum el Rotary Club de Terrassa anuncia la celebració d’un homenatge a la figura de l’estimat Mossèn Josep Pauses que durant molts anys va ser l’administrador i rector de la parròquia de Sant Pere i desprès l’Arxiprest de Terrassa, fins l’arribada de l’actual Bisbe, tot i que la seva primera etapa va ser com a prior i rector de la parròquia del Sant Esperit. Pauses va saber connectar de seguida amb la societat terrassenca, mostrant el seu tarannà més obert fet que el va convertir en una persona molt estimada i recordada.

El Rotary Club de Terrassa ha volgut reconèixer la seva trajectòria durant els anys que ha estat a Terrassa, el seu tarannà vers els projectes del Rotary Club, el seu acolliment en la celebració del tradicional Concert de Nadal i la seva tasca en el Pla Director de les Esglésies de Sant Pere i, per aquests motius, ha decidit concedir-li el Premi Paul Harris de Rotary International.

Un segon Premi Paul Harris li serà concedit també al Sr. Domènech Ferràn en reconeixement a les tasques realitzades per ell en l’estudi, musealització i reforma integral del Conjunt Arquitectònic de la Seu d’Ègara. La seva exposició en la part del Fòrum Obert, servirà per donar a conèixer els darrers estudis sobre un dels elements artístics més interessants que es conserven a la Seu d’Ègara, les pintures murals altmedievals que podríem datar entre els segles V i VIII. Es tracta de la decoració de les capçaleres de Santa Maria, Sant Miquel i Sant Pere i constitueixen un conjunt de pintura mural únic en el panorama de la història de l’art cristià de l’Europa occidental anterior al segle VIII.

Aquesta jornada ha de servir perquè els terrassencs que recorden la tasca de l’amic Josep Pauses li puguin retre l’homenatge que es mereix”. El Fòrum es desenvoluparà en el format tradicional del club: sopar amb conferencia al preu de 20 € i tothom que hi vulgui assistir només cal que ho comuniqui per mail a: rotaryterrassa@gmail.com


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Categories

A %d bloguers els agrada això: