Enviat per: SRC | 9 Mai, 2012

Lliurats els Premis Paul Harris a mossèn Josep Pausas i Domènec Ferran


Més de 60 persones han rendit un merescut homenatge a Mossèn Pausas i a Domènec Ferran que han estat els premiats pel Rotary Club de Terrassa amb el premi internacional Paul Harris.

El Rotary Club de Terrassa ha realitzat un homenatge popular a la figura de l’estimat Mossèn Josep Pausas i Mas i li ha atorgat el Premi internacional Paul Harris en reconeixement per la seva trajectòria durant els anys que ha estat a Terrassa, el seu tarannà vers els projectes del Rotary Club i la seva tasca en el Pla Director de les Esglésies de Sant Pere, tot destacant el seu tarannà obert que ha fet que sigui una persona molt estimada i recordada a la nostra ciutat.

Igualment, ha estat concedit un segon Premi Paul Harris al Sr. Domènech Ferran i Gómez, en reconeixement a la tasca realitzada per ell en l’estudi, musealització i direcció de la reforma integral del Conjunt Arquitectònic de la Seu d’Ègara que, amb la citada reforma, s’ha convertit en l’element de projecció turística més important de la ciutat de Terrassa i tot una senya d’identitat pels seus ciutadans, que ara l’han pogut redescobrir. Destacant igualment la seva tasca com a director del Museu de Terrassa i el seu tarannà obert sempre que el Rotary Club de Terrassa li ha demanat la seva col·laboració.

En el decurs de l’acte el mateix Domènec Ferran ha realitzat una conferència sobre “Les pintures murals del bisbat d’Ègara, segles V al VIII” en la que ha explicat els darrers estudis sobre un dels elements artístics més interessants que es conserven a la Seu d’Ègara, les pintures murals altmedievals que s’han pogut datar entre els segles V i VIII. Es tracta de la decoració de les capçaleres de Santa Maria, Sant Miquel i Sant Pere i constitueixen un conjunt de pintura mural únic en el panorama de la historia de l’art cristià de l’Europa occidental anterior al segle VIII.

A l’inici de l’acte Mossèn Pausas ha llegit una poesia sobre Sant Jordi. Posteriorment, s’ha procedit a llegir l’acte de concessió dels Premis mentre l’Àngel Morillas ha realitzat la glossa de cada premiat i el Santi Rius, com a president, els ha lliurat el premi, tot obsequiant-los amb una edició especial del llibre “Terrassa, ciutat, vida i persones”. L’acte ha estat tancat pel Regidor de Cultura de l’Ajuntament de Terrassa, Sr. Amadeu Aguado que ha destacat “l’aportació del Rotary en la difusió de la cultura en la nostra ciutat”.

En Santi Rius, president del Rotary Club de Terrassa, ha destacat que “aquesta jornada ha servit de nou per obrir el club a la ciutat i per premiar la tasca de dues persones que amb el seu treball han ajudat a recuperar un dels elements més importants i significatius de la història de la nostra ciutat ”. Ha tancat la jornada agraint als assistents, socis, familiars, amics, ciutadans, entitats i institucions, el seu recolzament vers l’homenatge realitzat.

Aqui podeu visualitzar la presentació realitzada sobre: Les pintures murals del Bisbat d´Ègara


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Categories

A %d bloguers els agrada això: