Enviat per: SRC | 17 Juny, 2012

Dinar de Germanor a Talamanca


Aquest dissabte hem realitzat l’excursió de final de curs del Grup d’Excursionisme del Rotary Terrassa amb el tradicional dinar de germanor. La sortida de final de curs ha començat a Talamanca. Primer ens hem aturat a l’església del poble per admirar la façana amb el seu bonic portal romànic, d’aquí hem anat a un mirador que hi ha al davant del castell i on s’ha instal·lat el memorial de la batalla de Talamanca, amb uns pannells explicatius de la gesta catalana. L’Àngel ens ha explicat molt bé el context històric sota un sol de justícia.

Posteriorment hem agafat un camí que surt a l’esquerra del memorial i en el primer trencall que es troba a mà dreta hem agafat un camí ample, a voltes encimentat, que baixant ens ha portat a la llera de la riera de Talamanca, just al costat del Molí del Menut, on hem parat a fer un esmorzar de gal·la, amb coca del Pere i cava del Joan, que són les dues properes revetlles.

Un cop tips hem continuat travessant la riera fins a un proper embassament, el pantà de la Gobiana , des d’on cal agafar un camí ample que puja cap a la muntanya (aquesta és una de les zones on es va desenvolupar part dels combats del 1714). No gaire amunt cal agafar un petit camí que es troba a la dreta i que endinsant-se en un bonic bosc s’arriba a una zona de balmes i de nou a la riera, on es pot visitar la Sínia de can Valls. Desprès de passar una tanca de ferro hem agafat el camí que puja a la dreta cap a Talamanca i seguint els senyals hem arribat a una indicació que es troba a la dreta del camí que indica forn de teules i que val la pena visitar per la seva bona conservació.

De nou en el camí de pujada s’arriba fàcilment a la Font de Talamanca, presidida pel curiós exemplar d’Acer Negundo. Aquí hem fet una llarga parada per assedegar-nos i aprofitar la fresqueta de l’ombra. De nou en marxa en pocs minuts ja tornàvem a ser al poble on hem aprofitat per fer un vermut, abans del dinar. Cal indicar que a més d eles begudes l’amic Ramon ens ha obsequiat amb un ós de vedella que hem guardat per fer-ne un bon caldo. Poc a poc han anat arribant la resta de companys que no han pogut fer l’excursió i a les 14:00 h. hem anat a dinar al restaurant Les Voltes, on em gaudit de l’àpat i s’han fet les tradicionals fotos de parelles i s’ha finalitzat amb el brindis del president que ha desitjat que el Raimon segueixi sent el nostre guia en les excursions de l’any vinent i el Ramon es recuperi aviat de la seva recent operació. Destaquem l’acalorat brindis del Pere i l’Àngel.

La jornada ha finalitzat amb una visita guiada al Castell de Talamanca, del que destaquem les extraordinàries vistes que té i unes tombes antropomorfes del S.X que hi ha a la part més alta, just al costat de la torre. La jornada ha finalitzat a les 18:30 donant així per finalitzat el curs 2011-12 del Grup Excursionista del Rotary Club.

Aquí podreu veure un resum d’imatges de la sortida:


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Categories

A %d bloguers els agrada això: