Enviat per: SRC | 23 Setembre, 2012

Excursió a les Tombes de Coll d’Eres


Primera excursió del curs 2012-13 i podem dir que ha estat una sortida que ha combinat molt bé la passejada per la natura amb la cultura. Hem començat deixant els cotxes a l’aparcament de la Mata i hem pujat pel camí que puja pel costat de la bassa d’incendis i desprès va carenejant en direcció al Montcau i que permet visitar l’avenc del Montcau d’una profunditat de 16m.

Hem seguit per la pista fins arribar a Coll d’Eres, lloc d’un antic emplaçament habitat, tot i que es desconeix de quina època ja que mai s’ha investigat. Ara cal seguir el camí de la carena del Pagès cap a la Mola i uns 200 metres més endavant hem agafat un petit sender que s’enfila a l’esquerra per un rocam. Aviat arribem a un magnífic mirador del Montcau i serra dels Emprius que ens ha servit per esmorzar. Un cop tips hem visitat just al nostre darrera les tombes visigòtiques dels segles VI-VII. Malauradament aquestes tombes no han estat ben estudiades i les que hi ha presenten un estat de conservació bastant malmès.

Desprès hem refet el camí cap a la carena del Pagès per seguir en direcció a la Mola tot pujant. Uns 500 metres més endavant hem agafart un trencall a mà dreta marcat amb padrons que baixa per l’antic camí de la Calçada, anomenat així perquè sembla que per aquí passava l’antiga Calçada Romana de Matadepera fins la Vall de Mur passant per Coll d’Eres. Bastant avall cal localitzar uns padrons a la dreta i que porten a les restes d’un mur de l’antiga bassa de la Calçada, una mena d’embassament possiblement d’època romana si tenim en compte les pedres ciclòpies que el conformen. Malauradament aquest espai tampoc ha estat estudiat ni datat. Seguim camí avall i observem com el camí presenta a la nostra dreta les restes de l’antiga calçada amb unes pedres molt grans que conformen una paret de més de dos metres d’alçada (cal fixar-s’hi bé). El camí segueix avall fins una riera. Aquí seguim per l’esquerra, per travessar la riera i seguir per un camí planer. Més endavant i marcat amb uns padrons a l’esquerra trobem la baixada a la Font de la Llicona. Seguim endavant i al arribar a un rocam agafem un camí a la dreta marcat amb padrons que s’enfila pel rocam i ens porta just a l’aparcament de la Mata on havíem deixat els cotxes.

Una excursió senzilla de fer, amb bones vistes, amb visites a aspectes cultures de la muntanya poc coneguts i amb una millor companyia que han fet molt agradable la passejada.

 


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Categories

A %d bloguers els agrada això: