Enviat per: SRC | 25 Octubre, 2012

Sopar amb la Joana Biarnès, dedicat a la Riuada del 62


El Rotary Terrassa ha realitzat un sopar-plenari dedicat a recordar aspectes relacionats amb la riuada del 62 i que ha començat amb lectura per part del Joan Cadafalch del poema d’en Joan Maragall, anomenat “himne Ibèric”:
Al crit de la tramuntana, – ballem la sardana
a vora el mar blau:
davant la neu del Pirineu
sentint llunyans – uns altres cants…
Cap viu! Catalans,
s’anuncia el gran esdevenir.
Vindrà pels cims, – vindrà pel mar:
a tot arreu hem d’acudir
a punt per viure i per morir,
per greu sofrir… per triomfar!
Posteriorment la secretaria del club, l’Anna Rifà ha explicat aspectes relacionats amb el club, dels que destacarem que el proper dissabte 27 d’octubre a les 10h del matí, en Domènec Ferran farà la visita guiada per l’exposició de la riuada al Castell Cartoixa de Vallparadís. També ens ha explicat que la inauguració del monument al Petit Príncep es farà el proper dia 7 de novembre. Finalment ha convidat als socis a participar del XXè sopar solidari de l´Oncolliga al restaurant Imperial i en el que hi ha la possibilitat d’adquirir files zero.
Tot seguit en Serafí Gázquez ha informat que finalment s’ha pogut realitzar una tercera edició del llibre “La Riuada del 62 i els seus fotògrafs” i ha explica que es podrà lliurar a Càritas una primera ajuda per un import de més de 3.000 euros.
El mateix Serafí ha fet la presentació de la convidada Joana Biarnès, primera dona periodista a Espanya i la primera en publicar les fotos de la riuada a nivell nacional.
Durant la seva intervenció ens ha convidat a fer un recorregut per la seva interessant vida, plena d‘energia i coratge, d’il·lusió, d’experiències, de vivències i de passió. Des de la riuada del 1962 a Terrassa , passant per l’entrevista als Beatles i una curiosa estada a Hollywood, entre d’altres, han estat algunes de les anècdotes significatives d’aquesta convidada tan entranyable i excepcional. Ha acabat la seva apassionant ponència, tot compartint amb nosaltres el secret de les seves tres grans passions: el bon periodisme, la cuina i el marit.
Posteriorment, en Ramon Guinjoan, que era bomber en actiu al setembre del 1962, ens ha explicat, ajudat d’una presentació amb imatges, la magnitud de la tragèdia d’aquella trista nit de setembre. El reportatge i el relat esfereïdors han donat punt final al Plenari.

En el sopar ens ha acompanyat el cap del cos de bombers de Terrassa, en Jordi Moreno.
L’acte ha finalitzat amb el lliurament per part del President del Club, Josep Rifà, del premi de 3.000 euros, als representants de “ La Fàbrica “ de Can Tusell, guanyadors del premi “Joves per Terrassa 2012”.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Categories

A %d bloguers els agrada això: