Enviat per: SRC | 18 Març, 2013

Excursió a Ses Corts


colla a la MolaLa sortida ha començat amb un cel gris amenaçant pluja. Hem deixat els cotxes al carrer que es troba més amunt del trencall de can Robert a mà esquerra i que no té sortida. Al final d’aquest carrer surt un caminet que s’endinsa pel bosc i aviat puja per una forta canal fins creuar-se amb la pista ample que de can Robert Puja a can Poble.cami de can pobla1

La travessem i pugem pel rocam que queda just al davant fins a trobar un camí carener que s’enfila rocam amunt. Just al arribar als primers arbres cal agafar el ramal de la nostre esquerra que ens portarà aviat a creuar-nos amb un camí ample que agafarem a mà esquerra. Aquest camí planeja i fins i tot baixa fins que arribem a l’inici de la canal de l’abella que puja pel mig d’un alzinar força espès. A mitja pujada ens trobarem a mà dreta un forn de calç cami de ses corts1amb una alzina al bell mig i unes passes més endavant l’avenc de l’abella a l’esquerra. Cal seguir pujant fort sense fer cas a cap trencall i quan ja quasi som a dalt cal agafar un trencall que trobem a la nostra esquerra i seguir-lo. Més endavant trobarem un trencall a la dreta que desprès agafarem a la tornada, però nosaltres seguim planers fins que arribem a la zona de les coves de Ses Corts. IMG_0601Unes curioses formacions que l’aigua i el vent a transformat amb boniques columnes i arcs que semblen dissenyats per el mateix Gaudi. A dins d’una de les coves esmorzem tot i que el vent i el fred no ens deixen gaudir massa de l’estona. Aquest és un bon mirador de la vessant oest de la Mola i val la pena dedicar-li una estona.canal de l'abella

Un cop tips tornem enrera fins a trobar aquell trencall que abans aviem deixat i amb el que arribem de seguida al morral del Drac. Breu parada per visitar la llar del famós drac i seguint les indicacions que marquen el camí de la Mola ens disposem a pujar-hi. cami a la Mola1El camí està senyalitzat i no té cap pèrdua doncs fins i tot està tant arreglat que hi ha trossos amb escaletes fetes de pedra que et faciliten el pas.

Arribem a la Mola i ens fem la fotografia de grup i com que es fa tard decidim baixar per la canal de can Pobla fins a trobar el camí nou de can Pobla i d’aquí enllaçar amb un camí més ample que ens porta a la carena que havíem pujat al iniciar IMG_0595l’excursió, desfem el camí i arribem sense més dificultats a l’aparcament, just en el moment que comencen a caure les primeres gotes de pluja.

Destaquem d’aquesta excursió que ens han acompanyat per primera vegada el Jordi Baldó i la Mati i que, tot i que hi ha hagut moments en que algú s’ha perdut, al final tots hem tornat bé a casa.

ruta ses corts2 IMG_0597 IMG_0596 IMG_0598 IMG_0602 IMG_0607

coves de ses corts el jordi a ses corts cami de ses corts2 ses corts3 morral del drac1 panoramica de ses corts

IMG_0612 IMG_0611 avenc de l'abella ses corts2 IMG_0606 cingle dels cavalls


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Categories

A %d bloguers els agrada això: