Enviat per: SRC | 14 Març, 2013

1 de cada 6 infants catalans viuen en una situació de pobresa


membres de la junta amb UNICEFEl Sr. Pablo Giménez-Salinas, president del Comitè Catalunya d’UNICEF ha presentat a la seu del Rotary Club de Terrassa l’informe anual sobre la Infància a Catalunya 2012-13.

Desprès del sopar el Past-president del Club va fer la presentació del President del Comitè Català de UNICEF que va començar amb la projecció d’un vídeo sobre UNICEF i la infància (http://www.youtube.com/watch?v=qgo0e8HwKxg). Posteriorment va desenvolupar la seva presentació que resumim a continuació:
El Sr. Pablo Giménez-Salinas, President del Comitè Catalunya d’UNICEF, acompanyat per la seva Vice-Presidenta Sra. Anna Folch, va presentar l’informe anual sobre la Infància a Catalunya 2012-13 d’UNICEF, en el que es destaca que actualment a Catalunya hi ha 7.609 infants i adolescents amb mesures de protecció amb una tassa baixa d’acolliments en casa aliena, en educació indica que les dades són preocupants ja que tant sols el 76% de l’alumnat que finalitza l’ESO obté el graduat en secundària (81% de les noies i el 71% dels nois). L’abandonament escolar prematur és d’un 29% lluny de la mitjana europea del 14%; “les desigualtats en els resultats educatius resten oportunitats formatives als infants provinents d’entorns socials desafavorits”. El risc de pobresa dels menors de 18 anys en les llars on ningú treballa és d’un 62%, on treballa una persona del 29%, de manera que “actualment 1 de cada 6 infants catalans viuen en una situació de pobresa”.

Es pot consultar l’informe en format electrònic a: http://www.unicef.es/sites/www.unicef.es/files/Infancia_a_Catalunya_2012-2013.pdf vicepresident Rotary amb president Unicef

El Sr. Giménez també ha explicat què és i en quins principis es fonamenta l’organització mundial UNICEF, que depèn directament de les Nacions Unides. El seu fi és la defensa dels drets dels infants i actualment existeixen 36 comitès nacionals que són aportadors de fons i 157 països receptors de les ajudes. Espanya l’any 1969 va passar de ser receptor a ser aportador.

Entre les seves accions mundials cal destacar el que en el darrer any han aconseguit reduir la mortalitat infantil de 10 milions de nens a 7 milions, el que indica que encara h ha molt a fer. Destaca que “a l’Àfrica el 43% de l’ajuda es destina a l’educació i com a aspecte a destacar ens explica que s’han adonat que construir els pous d’aigua prop de les escoles afavoreix que les nenes puguin anar-hi ja que sinó les tasques de portar l’aigua a les cases els ho impediria”.

Actualment a Espanya hi ha 800 voluntaris, 150 persones contractades i 270.000 socis, dels quals 40.000 estan a Catalunya.

Un dels seus objectius és la bona i òptima distribució dels recursos al món. A l’any UNICEF recapta més de 800 milions de dòlars dels quals uns 60 provenen d’Espanya i el 90% d’aquests recursos provenen de la part privada. Actualment la crisis ha fet que la gent s’impliqui més, fet que el nombre de socis al nostre país hagi passat en els darrers 3 anys de 170.000 a 270.000. La bona gestió i distribució dels recursos fa que només un 10% d’aquests es destini a tasques logístiques i administratives i que el 90% es distribueixi directament en accions directes.

unicef i interact terrassaDestquem també que en l’acte han estat presents una representació de l’Interact Club de Terrassa ja que les seves membres desitjaven poder establir relació directe amb l’UNICEF per tal de poder prestar accions de voluntariat.

Al final de la seva presentació s’ha obert un torn de preguntes molt interessant que ha estat conclòs per el vice-president del Rotary Club, Santi Rius que ha obsequiat al ponent amb el llibre de la “Riuada i els seus fotògrafs” editat aquest any pel Club.

sopar unicef rotary terrassa3L’acte ha estat tancat per regidor de Presidència Joan Antonio Gallardo, en representació de l’alcalde de Terrassa, i a destacat el fet de que Terrassa estigui en procés de ser declarada ciutat amiga de l’UNICEF i ha agraït al Club que hagi portat a la ciutat aquesta presentació, tot destacant les tasques solidaries de les dues institucions. Finalment a conclòs dient que “la ciutadania de Terrassa sempre s’ha distingit per la seva gran solidaritat, fet que potser té a veure amb els fets que ens van marcar en la riuada de l’any 1962”.

sopar unicef rotary terrassa5 sopar unicef rotary terrassa1 sopar unicef rotary terrassa2 sopar unicef rotary terrassa4


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Categories

A %d bloguers els agrada això: