Enviat per: SRC | 4 Octubre, 2013

Primera excursió del curs 2013-14: Puig de la Mata


panoramica pujol de la mataHem iniciat el nostre recorregut al Km 15,800 de la carretera de Terrassa a Talamanca (BV 1221), en una corba pronunciada, on trobem l’aparcament de sortida a la falconerala Sabatera. Iniciem l’excursió agafant un camí a mà esquerra i que trobem uns metres abans d’arribar a unes pilones. El camí comença per ficar-se al bosc d’alzines i deseguida hem d’agafar un trencall a l’esquerra, que és planer i desprès puja fins la carena del Muronell. Ara seguim el camí en sentit Nord, que baixa suaument seguin la carena. Davant nostre en aquest tram, sempre tenim el Pujol de la Mata, i a l’esquerra el torrent de la Font Freda.
cova del planaMés endavant hem trobat un camí a l’esquerra que ens ha portat a la cova del Plana (del Muronell, dels Lladres o dels Moros).
Seguim la carena i ens acostem al Pujol de la Mata . En un espai rocòs i amb unes bones vistes del torrent de la Font Freda ens hem aturat per esmorzar. esmorzar al muronell1Un cop tips, hem agafat el camí que ara baixa fins que passem un petit torrent i segueix en mig del bosc, planer. Surt a una clariana amb roques de color vermellós on hi trobem una bifurcació.
Hem seguit el camí de la dreta que suaument puja fins la carena del Pujol en uns 10-15 minuts, passant per un bosquet molt agradable. Al coll hem agafat el camí de l’esquerra, en sentit Oest, que ens ha portat al cim del pujol de la mataPujol de la Mata, on hem gaudit de magnifiques vistes. via catalana al pujol de la mataUns agafadors clavats a la roca en dos trams ens han permés arribar al cim on alguns hem fet una petita “via catalana“, finalment també hem visitat la foradada que travessa el turó.foradades pel pujol de la mata
Ja de baixada hem passat de nou pel collet del Pujol i per un bonic camí per dins del bosc hem arribat fins la Sesta de la Foréstega on hem fet una breu parada. En aquest punt hem seguit el camí que va per la dreta de la Sesta Foréstega, tot passant per una petita balma amb un mur de pedra seca, sesta forestegaD’aqui ja hem arribat al collet de la Sabatera i poc més enavant a l’aparcament on hem deixat els cotxes.
Una agradable caminada d’uns 4,5 quilometres de llargada i unos 260 metres de desnivell, apta per tothom. (la darrera imatge és la del Roure del Parrac, que es pot visitar prop d’aquesta zona).

el montcau i la falconera cova del plana2 colla al pujol de la mata carena del muronell carena del muronell2 esmorzar al muronell2 esmorzar al muronell3 fons canal font freda pujol de la mata des del Muronell foradada del pujol de la mata1 foradada del pujol de la mata2 vista de la font freda pujant al pujol de la mata cim del pujol de la mata1 saludant al montcau cami tornada des del pujol de la mata el pi de la sesta forestega arribada a la falconera roure del parrac ruta pujol de la mata


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Categories

A %d bloguers els agrada això: