Enviat per: SRC | 1 Abril, 2014

Conferència Etiòpia: cristianisme i animisme a l’Àfrica negra, del nostre soci Àngel Morillas


angel morillas etiopiaEl 25 de febrer el nostre soci Àngel Morillas ha començat la seva conferència indicant que Etiòpia és un país excepcional dins de l’Àfrica Negra, però també que és el país més pobre del món.

Aquest país muntanyós té com a capital Addis Abeba, que és la tercera capital a més altitud del món amb un museu arqueològic excepcional ja que hi podem veure la troballa de l’any 1974 en que es va descobrir una peça fonamental en el pas del mono a l’home: l’esquelet de la coneguda Lucy.

Ens ha mostrat el seu impressionant mercat que encara avui en dia s’utilitza per l’intercanvi de tot tipus de coses i també com a punt de trobada de tribus de tots els punts del territori.

El 85% de la població d’Etiòpia depèn de l’agricultura i una dada poc coneguda és que el cafè va néixer en aquestes terres ja en el segle cinquè. El port on s’embarcava per ser distribuït arreu del món es deia Moka i d’aquí prové aquest nom associat amb el món del cafè.conferencia Morillas etiopia 1

Encara avui en dia en moltes tribus són les nenes les que van a buscar l’aigua, uns 20 litres per persona, en un país on les sequeres han marcat la seva història més recent. D’aquestes tribus se n’han destacat les més conegudes, de les que podem destacar aquelles en que les noies porten un plat en el llavi, de la tribu dels Mursi.

El seu territori es travessat per el riu Nil durant més de 800km i hi podem trobar les espectaculars cataractes del Nil amb una caiguda d’aigua d’uns 40 m. La meitat dels habitants d’Etiòpia són cristians i l’altre musulmans i en la conferència hem fet una visita a les antigues esglésies cristianes excavades a la roca, així com a l’església on la tradició diu que s’hi guarda l’Arca de l’Aliança (Tabot) i en que hi està prohibidíssima l’entrada.llibre escriptura etiop 1 llibre escriptura etiop 2

Al final de l’acte es van presentar uns llibres originals d’escriptura etíop alfasilàbica i excepcionalment il·lustrats, que van ser portats per el soci Jordi Baldó.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Categories

A %d bloguers els agrada això: