Enviat per: SRC | 18 Mai, 2014

Excursió a la Castellassa de can Torres i la canal Gentil


foto colla a la castellassaHem iniciat l’excursió deixant el cotxe prop dels dipòsits, just on comença el camí dels monjos que porta a la Mola. El camí però que hem agafat és el que queda més a la dreta i que de forma planera passa per una zona força bonica anomenada el sot de la Codoleda. Poc més endavant trobem un trencall a ma esquerra que s’enfila en direcció a els plecs del llibre. cami de la castellassa 2La pujada és forta i just quan quasi som sota de la cinglera trobem un camí a ma dreta que ens porta de seguida al coll del mal pas de la Castellassa. Aquí comença un camí en direcció nord que és el que seguirem, però abans nosaltres hem decidit agafar un caminet que s’enfila pel rocam en direcció sud i que ens ha dut al cim del Gurugú des don hem admirat una excel·lent vista de Terrassa i Sabadell.

mal pas de la castellassaDesprès de baixar hem agafat el camí que abans hem indicat i que ressegueix la cinglera que en tot moment ens queda a la nostra esquerra. El camí és bonic de fer i amb grans vistes. Només cal remarcar el mal pas de la Castellassa en el que cal anar una mica en compte. Desprès passem per sota d’uns penya-segats que s’anomenen el Fus i trobem a ma esquerra un camí que ens portaria a la canal de l’elefant. Nosaltres hem seguit fins arribar a sota mateix de la Castellassa de can Torres on hem esmorzat.esmorzar a la castellassa

Deixant enrere la Castellassa i reculant per on hem vingut trobarem a la nostra dreta un camí amagat per alzines que baixa per una zona ombrívola i es dirigeix a el Bolet, una formació rocosa ben especial. El camí passa per una zona que rodeja la part baixa del Bolet i on ja hem començat a tcorona de la reina florida 2robar plantes de corona de la reina. Us assegurem que l’espectacle de la corona de la reina punta castellassaflorida és quelcom difícil d’explicar. Més endavant hem trobat a l’esquerra uns padrons que marquen l’inici de la canal Gentil.

En aquesta canal de forta pujada trobem boixos i arbres de boix grèvol i també mates d’orella d’ós florides. flor orella d'os 2Quan quasi be som a dalt de la canal trobem dos pins davant nostre i llavors cal desviar-se cap a l’esquerra per seguir pujant fins a trobar un camí carener que agafem a ma esquerra baixant ara fins a un mirador espectacular on potser podem gaudir de la millor vista que hi ha de la Castellassa. Deixem enrere aquests cingles de la Castellassa i pugem per el camí carener d’abans fins a enllaçar amb el camí de la senyora. El seguim a mà esquerra fins a enllaçar amb el mirador de la castellassa 1camí dels monjos i baixem per ell fins a l’aparcament on havíem deixat els cotxes.

Us deixem un PDF amb explicacions de les dues plantes endèmiques que avui hem vist. fitxa orella d’ós i corona de la reina

ruta castellassa can torres 2 panoramica excursió els plecs del llibre castellassa de can torres el bolet orella d'os  castellassa del dalmau  corona de la reina florida els nois a la castellassa noies a la castellassa 2


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Categories

A %d bloguers els agrada això: