Enviat per: SRC | 14 Juny, 2014

Excursió a la Sèquia de Manresa i dinar de germanor


L’excursió a la sèquia de Mfoto de la colla a la sèquiaanresa l’hem començat a l’aparcament dels jutjats de Terrassa des de on hem sortit en direcció a Manresa per l’autopista C-16. Hem seguit en direcció a Súria fins que la carretera travessa l’eix transversal C-25 per sota. Només passar l’eix trobem a mà dreta la sortida als Plans del Sala. Trobem una rotonda a mà dreta mapa ruta sèquiai girem tres quarts fins travessar per sobre la carretera de Súria. A l’altra banda trobem de nou una rotonda que girem i agafem en direcció com si tornéssim a Manresa però per el lateral de la dreta, no per la carretera principal.

inici caminadaPassem un kàrting i desprès un aparcament de caravanes i al primer trencall que trobem a mà dreta l’agafem fins a travessar la sèquia, lloc on hem deixat els cotxes. La Sèquia és un canal medieval que va ser construït el segle XIV per portar l’aigua del riu Llobregat des de Balsareny fins a Manresa.

Aquí iniciem l’excursió en direcció nord, resseguint la sèquia que en queda tota l’estona a la nostra esquerra. La caminada resulta molt agradable per una zona de camps de blat i desprès travessant un bosc de roures que dona frescor a la caminada. esmorzar a la sèquiaArribem al davant de la gran masia dels Sala (casa pairal origen del cognom dels Sala de Terrassa) i trobem un espai anomenat l’amfiteatre on decidim parar i esmorzar.

cami de santa magdalenaUn cop tips hem continuat fins a trobar un trencall al costat d’un vell roure que s’ajeu sobre la mateixa sèquia. Aquí sortim a cel obert i tot resseguint caps de rostolls anem a cercar un camí que ens permet arribar-nos fins una església romànica dedicada a Santa Magdalena. Destaquem la magnifica vista de la muntanya de sal al fons dels camps de blat.

colla amb el roure milenariDe nou per camps de rostolls hem arribat al trencall del vell roure d’abans i em desfet el camí fins on teníem el cotxes. La caminada ha estat curta, d’uns 4,8 Km amb un desnivell d’uns 10 metres en total i com que hem finalitzat aviat em decidit anar ja directament a la Fonda Muntané de Navarcles.

Adinar de germanor grup - copia dinar hem estat un total de 17 persones i fem esment del bon ambient i companyonia que hi ha sempre entre el grup que participa de les excursions del Club. El president electe, Jaume Suana, ha fet un brindis i els organitzadors han aprofitat per demanar que el club segueixi donant recolzament a aquesta activitat, que any rere any organitza les excursions mensuals del Rotary Club de Terrassa.

PDF: Parc de la Sèquia

 

sequia mirall resseguint la sèquia bosc de roures a la sèquia raimon a la sèquia caminet de la sèquia la sèquia amb l'ermita grup a santa magdalena ofrena floral pontet de la sèquia reflex en el cami de tornada de la sèquia cami de tornada de la sèquia lateral dinar de germanor 2 lateral dinar de germanor 1 panoramica sèquia 2


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Categories

A %d bloguers els agrada això: