Enviat per: SRC | 12 Novembre, 2014

En Salvador Cardús ha parlat al Rotary de la situació de Catalunya desprès del 9-n


  panoramica forum salvador cardus rotary El Rotary Club de Terrassa ha organitzat un nou Fòrum obert a Terrassa sota el títol de “L’Hora de la Veritat” a càrrec del sociòleg terrassenc Salvador Cardús i on ens ha parlat de com veu ell la situació actual de Catalunya davant de les expectatives generades en la consulta del 9-n.

En Salvador Cardús és sociòleg, periodista, escriptor, i doctor en Ciències Econòmiques. Actualment és professor titular de Sociologia a la Facultat de Ciències Polítiques i Sociologia de la Universitat Autònoma de Barcelona, de la qual ha estat degà entre 2009 i 2011 i forma part del Consell Assessor per a la Transició Nacional (CATN), un òrgan creat per la Generalitat de Catalunya per tal d’assessorar la Generalitat en el procés de transició nacional de Catalunya.

La presentació ha anat a càrrec del macer del Club, en Joan Cadafalch i a continuació ha començat en Cardús fent un repàs cronològic als fets dels darrers anys i que es podrien resumir en una profunda desafecció d’una bona part dels habitants de Catalunya vers l’estat Espanyol, degut en bona part a l’animadversió manifesta vers Catalunya, que han tingut els representants dels diversos partits que han governat Espanya, des de l’any 2033 fins l’actualitat.macer forum salvador cardus rotary

Segons en Salvador Cardúsvivim en una situació de dificultat extrema i el desafiament que tenim al davant és enorme”. “Hem d’estat preparats perquè els mecanismes de l’estat espanyol realitzaran un seguit d’accions per tal de desestabilitzar-nos, rebrem amenaces amb l’objectiu de fer-nos agafar por, intentaran dividir els partits favorables a la independència, utilitzaran les mentides sense escrúpols, judialitzaran en comptes d’intentar generar debat polític i faran servir els rumors amb l’objectiu de despistar i confondre”.forum salvador cardus rotary5

Ha seguit afirmant que “hem d’aprendre a pensar amb una mica més de complexitat ja que ja ha passat el temps de les consignes, ara cal que comenci el gran debat dels qui són favorables i els qui no a la independència i que puguem debatre amb raons les diferents postures”.

Segons en Cardús, “si hem de fer un país nou, cal que sigui 1- Radicalment democràtic, 2- Proper i just, 3- Inclusiu i divers i 4-Amb veu pròpia al món i això només serà possible si ho fem emparats amb una voluntat democràtica, pacíficament i confiadament, des de la cohesió social, amb el reconeixement internacional i amb intel·ligència, emoció i determinació”.forum salvador cardus rotary3

Finalment destaquem algunes de les seves frases: “a aquest país hi ha molta gent que vol la independència però que no és independent”.

El problema de l’estat espanyol és que mai ha volgut reconèixer l’especificitat de Catalunya i en comptes d’això ha mostrat una hostilitat manifesta i humiliant”.

forum salvador cardus rotary4Les darreres paraules d’en Cardús han estat: “estaria be separar-se però sense desconnectar-nos” i “ens hem de poder tractar amb igualtat de dignitat”.

Un fort aplaudiment ha tancat una conferència que ha estat tot un èxit i que ha reunit socis, familiars i agraiment forum salvador cardus rotaryamics, a més de representants d’entitats de la nostra ciutat, mitjans de comunicació i representants polítics, dels que destaquem la Teresa Casals, com a Regidora de Solidaritat i Cooperació Internacional de l’Ajuntament de Terrassa i el Josep Rull, com a secretari del Parlament de Catalunya.

El President del Club, en Jaume Suana ha tancat l’acte agraint a tots l’assistència i al Salvador Cardús la seva gran exposició, tot destacant que el Rotary Club de Terrassa segueix treballant no només per ajudar als qui més ho necessiten sinó també per promoure la cultura i el coneixement en la nostra ciutat.

forum salvador cardus rotary public4 forum salvador cardus rotary2 forum salvador cardus rotary public3 forum salvador cardus rotary public2 forum salvador cardus rotary public1 discurs forum salvador cardus rotary2 discurs forum salvador cardus rotary


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Categories

A %d bloguers els agrada això: