Enviat per: SRC | 21 Novembre, 2014

Rotary Terrassa us convida a la inauguració de l’exposició “Memòries ferides” sobre la Pòlio a la Cecot


expo_polio_webEl dimarts 25 de novembre a les 19 hores tindrà lloc la inauguració de l’exposició Memòries ferides, cossos rebel·lats: Itineraris contra l’oblit amb la conferència “Necessitat d’un programa d’atenció integral per als pacients amb Síndrome Post-Pòlio”, a càrrec del Dr. Josep Gámez, coordinador de la Unitat de Malalties Neuromusculars de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron. UAB. VHIR, a la sala d’actes de la Cecot (c/ Sant Pau, 6 de Terrassa).

En la inauguració també intervindrà el president del Rotary Club de Terrassa, Sr. Jaume Suana juntament amb altres autoritats i representants de l’Ajuntament de Terrassa. L’acte finalitzarà amb la visita a l’exposició, que restarà oberta del 25 de novembre al 4 de desembre a la Sala Cima, de l’edifici institucional de la Cecot, tots els dies laborables fins a les 19 hores.

Memòries ferides explora la memòria de la poliomielitis a través dels cossos de les persones que han patit la malaltia, les seves seqüeles i els seus efectes posteriors. La poliomielitis, els tractaments quirúrgics i ortopèdics, vinculen històries personals a les cicatrius y converteixen els cossos en cartografies de la memòria.

En un moment en que la societat creu eradicada la malaltia, els testimonis despullats presenten les conseqüències del passat, rebel·lant-se contra l’oblit i la ignorància social davant de la síndrome post-pòlio. Europa, es centra en conscienciar a la població sobre la realitat d’aquesta afecció i les seves conseqüències a través de diferents experiències personals amb una sèrie d’imatges a mida real de les seqüeles i de com els ha marcat la malaltia la resta de la seva vida.

Rotary International és, sens dubte, l’entitat que més s’ha significat en la lluita per l’eradicació d’aquesta malaltia arreu del món i per aquest motiu hi és present en aquest acte i convida a tots els ciutadans de Terrassa que vinguin a la inauguració i li donin suport.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Categories

A %d bloguers els agrada això: