Enviat per: SRC | 27 Novembre, 2014

Xavi Coral ha parlat de la seva professió, al Rotary Terrassa


xavi Coral 3El periodista terrassenc Xavi Coral, conegut per el seu programa “divendres” de TV3 va realitzar una xerrada al Rotay Club de Terrassa sota el títol de “la tele de cada dia”. La presentació del periodista va anar a càrrec del historiador Josep Puy que va destacar que a més de ser un destacat professional de la comunicació és també un destacat articulista amb les seves excel·lents cròniques sobre viatges que aquest estiu es van publicar al Ara.xavi Coral 1

En Xavi Coral va encetar la xerrada afirmant que avui la feina de periodista està en dubte i que si bé és una feina fantàstica que permet estar pendent de la realitat informativa amb la possibilitat d’explicar el que passa, alhora hi ha implícita una gran responsabilitat per fer-ho bé i per no faltar a la realitat del que realment passa. Segons ell el problema és que a voltes aquesta confiança es traeix perquè el periodista es creu amb la raó per sobre de la realitat i això produeix una manca de credibilitat en l’espectador. En paraules seves “ens hem acostumat a seguir aquells mitjans que informen d’allò que volem sentir” i “això produeix una manca de informació i de criteri per falta de comprovació”.

Segons Coral a TV3 els informatius són els espais més seguits i els que produeixen més confiança per la seva qualitat en el tractament de la informació. TV· disposa d’un Comitè Professional per defensar la independència del periodista i això permet blindar-lo de les pressions externes, tot i que fa esment que en èpoques electorals el criteri canvia ja que revel·leix l’acord de que el temps i l’ordre els venen ja prefixats.xavi Coral 8

En comparació amb els mitjans privats comenta que les televisions privades tenen una total dependència dels aspectes purament comercials i que es regeixen en bona part per els interessos empresarials dels Grups a qui pertanyen aquestes cadenes. En Coral afirma que “el periodisme no està en un bon moment ja que la precarietat actual afecta a la qualitat periodística”. Tot i així va destacar que a TV3 l’èxit li be en bona part de la relació de proximitat que manté amb els seus espectadors ja que “ ens mirem el món des del mateix punt de vista”.xavi Coral 5

En relació al seu Programa “Divendres” va explicar que la seva lluita diària és amb el programa “Salvame” de Telecinco i que tot i compartir el mateix temps en emissió en els darrers anys el programa de TV3 l’ha guanyat en índex d’audiència, tot i que els darrers afers de la Pantoja i casos similars els ha fet perdre quota de mercat. “La diferència és que nosaltres intentem fer una televisió de qualitat” afirma en Xavi Coral.

També va parlar dels audímetres i de com es fan servir per obtenir dades i estadístiques que els ofereixin perfils d’espectadors i de com aquests es comporten davant de cada contingut ofert.

La seva exposició va finalitzar afirmant que “crec que els que sortim per la televisió estem sobre dimensionats” i en la realitat som persones corrents amb els mateixos problemes que qualsevol ciutadà. També va voler destacar el mal que han fet recentment les noticies falses que certs mitjans de comunicació han difós, com el cas del Trias i la impunitat amb que els periodistes utilitzen les seva suposada immunitat a l’hora de generar rumors o comentaris que no són certs.xavi Coral 10

En el torn de paraules es va estendre en comentaris personals o anècdotes viscudes en la seva carrera i en la seva relació vers Terrassa, tot recordant que una de les coses que li ha fet més il·lusió ha estat ser capgròs de l’any. Finalment l’acte és va tancar amb el lliurament d’un obsequi per part del Club en agraïment a la seva xerrada.

xavi Coral 2 xavi Coral 2a xavi Coral 6 xavi Coral 7


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Categories

A %d bloguers els agrada això: