Enviat per: SRC | 18 gener, 2015

Excursió als Bacs de la Portella amb agermanament rotary


Cal agermananment de dos clubs rotarisindicar que avui hem tingut convidats del Rotary Club Barcelona Mar de Barcelona que han volgut compartir amb nosaltres el plaer de l’excursionisme.

L’excursió ha començat a l’aparcament de l’Obac des del que hem pujat fins a l’era de la Pastora per agafar el camí encimentat que porta a l’Obac Vell. Aquí hem seguit pel camí que surt per sota del portal de la torre i que porta la indicació de la font de la Portella.pessebre rotary 2014

Cal no desviar-se per un trencall que es troba a la dreta i que puja. El camí aviat ens ha dut al lloc on havíem col·locat el pessebre del Club que estava intacte i amb la llibreta plena de missatges. Agraïm a tots els que ens han expressat els seus millors desitjos.

Un cop retirat hem seguit fins al Turó roca salvatgeRoig i desprès cap a la font de la Portella. Aquí hem agafat el camí que surt de la part baixa de la font i que s’endinsa en un bosc ombrívol de boix i alzines i que planeja tot oferint unes extraordinàries vistes de la Roca Salvatge que ens queda sempre a la nostra esquerra. És important no agafar cap trencall. Indiquem que només sortir de la Portella ja en trobem un que baixa a la nostra esquerra i que porta a la Calsina i ja molt més endavant trobarem el principal, marcat amb padrons, en que el que hem de fer és agafar el de l’esquerra que planeja i no el de la dreta que puja i que és el que normalment tothom agafa.cami al ullal de l'os

Aquest darrer trencall ens portarà a l’Ullal de l’Os al costat d’una torrentera (canal del llop) on nosaltres hem aprofitat per esmorzar. Un cop tips hem continuat per la zona dels Bacs de la Portella però amb un camí que ja no deixa pràcticament de pujar. El camí arribarà un moment que travessa ens porta al cantó de la Roca Salvatge. esmorzant als bacs de la portella 1Trobarem trencalls a la nostra esquerra que no hem d’agafar i nosaltres tirem sempre que puguem cap a l’esquerra ja que l’objectiu és arribar a tocar del coll que porta a la Roca Salvatge.

Un cop al coll trobarem un caminet a l’esquerra que porta a la Roca Salvatge i un a l’esquerra que seguirem i que giravoltarà desprès cap a l’esquerra i que acaba portant-nos a dalt de la carena, fins arribar al camí ral de Manresa. Aquí hem agafat el camí ral a mà esquerra i unes poques passes més endavant ja hem agafat un camí que baixa del dret a l’esquerra. Cal anar amb compte dons baixa fort i amb l’humitat es torna força relliscós, és la canal del Solitari.font del solitari 1

Aquest camí baixa deixant la Roca Salvatge sempre a la nostra esquerra i el paller de tot l’any a la nostra dreta. És una baixada que a voltes permet unes vistes molt boniques. Quan ja portem molta estona baixant i quasi ja som en una zona planera cal anar en compte en trobar una gran pedra a la banda dreta del camí i uns passos més endavant un corriol que trobem a la dreta i que ens ha permès visitar la font del Solitari i el forn de calç de la Calsina que hi ha ben a prop.

colla a la calsina1Desprès tornem al camí i poc més endavant arribem a les runes de la Calsina una bonica mostra de casa de pagès que ofereix unes vistes magnifiques de la canal que acabem de baixar. D’aquí hem seguit el camí ample que surt del davant de la casa, tot visitant la font del Clot que trobem a la dreta del camí. Aquesta pista, apta per cotxes, giravolta força estona i nosaltres l’hem de seguir no fent cas a cap trencall que trobem i quan hi ha una bifurcació sempre ens decidim pel camí que vagi més a la nostra esquerra. Seguim fins a trobar una línia elèctrica força visible i aquí agafem un caminet que puja i la segueix per sota. Ens du de nou a la pista que panoramica roca salvatgeagafem a ma esquerra i ja no l’ha deixem fins que ens porta de nou a l’Obac Vell i d’aquí a l’aparcament de la Pastora. Cal indicar que en aquesta part de la pista trobarem diversos trencalls a mà esquerra que no hem d’agafar, un d’ells ens portaria de nou al Turó Roig i un altre, amb escaletes, al Pou de Glaç de l’Obac.

Us deixem una breu documentació que hem lliurat als assistents a l’excursió: Fitxa Obac i font del solitari

colla rotaria al davant del pessebre1 colla rotaria al davant del pessebre2 ullal de l'os esmorzant als bacs de la portella 2 font del solitari 2 amb el paller al fons cami de tornada a l'obac colla a la calsina2 detall la calsina roca salvatge des de la calsina


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Categories

A %d bloguers els agrada això: