Enviat per: SRC | 4 febrer, 2015

Tessa Julià presenta el llibre “El cosidor d’errades” al Rotary Terrassa


cosidor erradesDes del Rotary Club de Terrassa, us comuniquem que el proper convidat pel plenari del dimarts 10 de febrer és l’escriptora terrassenca Tessa Julià Dinarès que ens donarà una xerrada sobre la seva darrera novel·la “El cosidor d’errades“.
La Tessa Julià i Dinarès (Matadepera, 1952) és llicenciada en Pedagogia i en arts dramàtiques a la Universitat de Barcelona, i formada en Arts Escrites a l’Aula de Lletres. Catedràtica de Psicopedagogia.
El cosidor d’errades podria classificar-se com una novel•la psicològica, o una novel•la costumista o fins i tot com una novel•la històrica. Però cap d’aquests adjectius la defineixen plenament, encara que de tots en té una part. El cosidor d’errades explica la història d’un personatge que neix i creix en la Terrassa dels anys grisos, en un entorn familiar i social que marcarà més de l’habitual la seva vida. Les decisions que prendrà d’adult quedaran determinades per aquesta infància de tal manera que haurà de mantenir una lluita interna per demostrar-se a si mateix que és capaç de canviar, de decidir per si mateix, de superar els obstacles, de trencar el determinisme fatalista.tessajulia-bio
En Josep és un personatge obscur que a vegades convida a estar al seu costat, entendre el perquè fa les coses, i altres vegades provoca rebuig per les seves actuacions. És l’educació de la mare el que l’ha fet com és? En part, sí. Viure en una ciutat on tothora se sent el tric-trac dels telers, en la qual tothom va a toc de pito, en què els conflictes socials han quedat soterrats pel silenci de la postguerra és el que l’ha fet com és? En part, sí.
Però el que compta és que en les bambolines de la seva vida en Josep ambiciona ser algú en aquesta ciutat, vol ser reconegut, tenir un nom i, a més, està enamorat secretament d’una dona. Vet ací els ingredients d’una història apassionant plena d’ambició, de conflictes interns, d’amor, de traïció, de fracassos, d’èxits… de sorpreses.


Respostes

  1. ambb aquestes explicacions venen ganes de llegir el llibre.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Categories

A %d bloguers els agrada això: