Enviat per: SRC | 15 febrer, 2015

Excursió a la Balma del Sot de la Carda


excursio rotary sot carda 4Avui hem començat deixant uns cotxes a l’aparcament del camí Moliner i la resta hem pujat fins l’aparcament dels dipòsits, just o comença el camí del monjos a la Mola, tot i que nosaltres hem agafat el camí que queda més a la dreta i que va en direcció a la zona dels Plecs del Llibre.
Desprès d’una forta pujada hem arribat al collet del Malpàs i d’aquí, rodejant el Gurugú per la seva dreta, hem agafat un camí que porta a una pista que de baixada ens ha portat fins a la zona del Coll de Grua. excursio rotary sot carda 3Aquí hem agafat un camí planer que surt a mà esquerra i que s’anomena camí moliner, per ser el que feien servir els pagesos de la contrada per portar el blat als molins del riu Ripoll i fer-ne farina.
El camí travessa bonics alzinars i de cop trobem a mà esquerra un antic abeurador anomenat el Gorg del General, que quasi bé sempre es ple d’aigua. El camí ofereix unes boniques vistes de la Castellassa de Can Torres i de la zona de Castellar i va resseguint uns penya-segats fins que arribem a una zona de rocam on, al costat d’un vell tronc, hem trobat l’anomenada Falsa Font de les Mosques que avui estava ben seca.excursio rotary sot carda esmorzar1
El camí és planer de bon fer i en el proper rocam ens hem parat per esmorzar. Un cops tips hem seguit fins que el camí fa una forta giragonsa a mà dreta i baixa sobtadament. Desprès d’un rocam ens endinsem en un bosc d’alzines i veiem a mà dreta uns padrons que ens marquen les traces d’un camí poc marcat. panoramica castellassaCal recordar aquest punt ja que si bé d’entrada no l’agafarem a la tornada si que ho farem. Nosaltres hem seguit pel camí principal que ens ha portat fins al Coll Llarg on es pot observar unes vistes extraordinàries tant de la Castellassa de Can Torres com de la zona de la Castellassa del Dalmau. Tornem enrere pel mateix camí fins a trobar els padrons que ara ens queden a l’esquerra. Cal seguir però amb compte ja que arriba un moment que cal desviar-nos a mà dreta i agafar una forta baixada que ens porta en una zona plena d’esbarzers i aritjols. Aquí cal inventar-se una mica el camí i mirar de tirar sempre a la nostra dreta per arribar a l’entrada de la desconeguda Balma del Sot de la Carda.balma sot de la carda 1
La Balma és fantàstica i ofereix aixopluc pe una bona colla. A una de les parets podreu observar que hi ha crescut una figuera i veureu que es tracta d’una balma obrada que, segons sembla, va ser habitada en l’època de la postguerra civil. Al fons de la balma hi ha una petita bassa que recull les filtracions d’aigua i que es coneix per la Font de les Mosques, tot i que normalment està seca.balma sot de la carda 2
Un cop feta la visita hem tornat enrere fins al camí i de nou resseguint les passes anteriors hem arribat fins al Coll de Grua. Un cop arribats a la pista hem baixat unes passes per agafar un camí a mà dreta que ens porta de nou a una pista que porta de nou el nom de Camí Moliner. El seguim a mà dreta fins que arribem a una bifurcació, on de nou prenem la pista de la dreta que, ara si, ens porta a l’aparcament del Camí Moliner.

excursio rotary sot carda 1 cami moliner a la castellassa excursio rotary sot carda 2 gorg del general excursio rotary sot carda esmorzar2 castellassa de can torres balma sot de la carda 0 balma sot de la carda 3 cami moliner de tornada grup castellassa de can torres


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Categories

A %d bloguers els agrada això: