Enviat per: SRC | 13 Mai, 2015

Visita al Palau Guell


Palau-Guell-BarcelonaEl dissabte 16 de maig el Rotary Club de Terrassa organitza una visita guiada al Monestir de Sant Pau del Camp i el Palau Güell. Aquesta sortida està oberta als socis del club i als seus familiars.

Ens trobem a les 9:30 al davant del Monestir de Sant Pau del Camp, C/ Sant Pau, 101

El monestir de Sant Pau del Camp

Sant Pau del CampEl claustre de Sant Pau és la part del monestir més important des del punt de vista monumental per la singularitat dels seus arcs, únics en tota Europa. La seva construcció, en el segle XII, és posterior a la de l’església i mostra clarament influències musulmanes. Els arcs són polilobulats, en troben de tres i de cinc lòbuls, decorats amb frisos geomètrics o vegetals, i descansen sobre columnes aparellades molt simples. Les bases són senzilles i dues estan decorades amb motius vegetals com si es tractés de capitells invertits.

El Palau Güellplano palau guell

El Palau Güell és un dels primers encàrrecs importants que va rebre Gaudí a l’inici de la seva carrera. Eusebi Güell (industrial, polític i mecenes) va voler que Gaudí li construís aquest peculiar palau urbà com a ampliació de la casa familiar que tenia a la Rambla de Barcelona. El Palau Güell (1886-1890) és un magnífic exemple de l’arquitectura domèstica en el context del modernisme. Fou l’habitatge de la família Güell i López fins que es traslladà al Parc Güell. Gaudí va saber dissenyar un palau funcional adaptat a les necessitats de la vida privada de la família i a la intensa vida social i cultural que va acollir.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Categories

A %d bloguers els agrada això: