Enviat per: SRC | 18 Mai, 2015

Romànic i Modernisme en una bella sortida del Rotary Terrassa


colla rotary terrassa palau guell1Un grup de 16 persones ha participat en la sortida a Barcelona que el Rotary Club de Terrassa ha organitzat per el dissabte 16 de maig. Hem començat visitant el Monestir Romànic de Sant Pau del Camp situat a ple centre del Raval barceloní.

Al pati del davant de l’església hem explicat els orígens del cenobi i unes llegendes. Llavors hem començat la visita admirant els 3 absis llombards i la bella portada amb elements visigòtics del segle VI. Poc desprès hem entrat a l’església per explicar anècdotes de la seva història i de Sant Galderic,  que hi va ser enterrat durant uns anys.sant pau del camp vista1

La visita l’hem continuada per la sala capitular on es pot veure la llosa sepulcral del comte Guifré II de Barcelona ; un espai històric ja que va ser la seu de la Generalitat en els darrers dies del setembre de 1714. Des d’aquí uns arcs de mig punt donen pas a la joia del recinte, el claustre.

claustre sant pau del camp1El claustre té la particularitat, única a casa nostra, d’estar decorat amb arcs lobulats d’estil musulmà. Aquí hem plantejat un joc de trobar elements curiosos com són la granota de pedra, el gripau lúbric, el caçador amb arc, la serp del paradís o les sirenes alades.

Finalitzada la visita hem fet cap a la Rambla del Raval per esmorzar i desprès hem continuat pel carrer hospital fins a trobar l’Hospital de la Santa Creu que algun dia visitarem. Passant pels bigarrats carrers del raval hem arribat al Palau Güell autèntica joia modernista realitzada per un jove Gaudí.esmorzar rambla raval

Aquí hem gaudit d’una visita amb guia que ens ha permès entendre cadascun dels innombrables detalls que conté aquest palau. La decoració és exuberant i només s’entén per l’extraordinària amistat d’aquests dos homes que van aconseguir per un cantó comptar dels recursos d’en Güell i per l’altra de la creativitat d’un geni com Gaudi.

colla rotary terrassa palau guell2I si els interiors no deixen de sorprendre no us deixeu de visitar ni la part més baixa, els estables, que són una autèntic bosc de pedra, ni el terrat on les xemeneies presenten una decoració de trencadís que és un regal pels ulls.

Incloem aquí un document de tot el que podeu visitar a Sant Pau del Camp.

panoramica terrat palau guell

grup rotary a sant pau del camp 1 sant pau del camp portada claustre sant pau del camp3 capitells sant pau del camp1 capitells sant pau del camp2 claustre sant pau del camp2 la granota de sant pau del camp rambla del raval entrada palau guell1 quadres palau guell1 grup rotary entrada palau guell detall lampares i forjats palau guell detall mirall palau guell sostre salo principal palau guell vitralls palau guell mobiliari palau guell colla rotary terrassa palau guell2 agulla del palau guell terrat palau guell1 xemeneies palau guell1 xemeneies palau guell2 colla rotary terrassa palau guell3 xemeneies palau guell3

 


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Categories

A %d bloguers els agrada això: