Enviat per: SRC | 2 Juny, 2015

Presentació del Projecte del Grup The Lego Stones


lego stones rotary3En Sergi Marza i l’Hugo, com a representants del grup anomenat The Lego Stones del IES Can Jofresa, han visitat el Rotary Club de Terrassa per explicar la seva experiència en la presentació del seu Projecte a la final d’Arkansas, on van competir amb 73 equips d’arreu del món. The Lego Stones és un grup composat per nois i noies de 16 anys de segon d’ESO i en la competició han estat recolzats pel seu professor de tecnologia, en Gabriel Blanes. 

El títol del seu Projecte “Eines i recursos per a la integració social dels infants” té com a objectiu difondre la importància d’una bona cohesió entre nens i nenes, indiferentment del sexe, la raça… i per treballar-ho han creat diversos espais online, dos contes infantils (7-9anys) i un stop-motion amb peces de Lego, amb l’objectiu de difondre la importància d’una bona integració social pel futur del nen/a.lego stones rotary1

Els contes expliquen la història d’un nen petit, els pares del qual sempre estan discutint. Un dia somia que els seus pares estan bé i que van amb ell al parc d’atraccions, però es desperta quan sent els crits dels seus pares. Aquest conte té un missatge al darrere que va dirigit als pares: els pares sou els que voleu que els fills siguem feliços, i les discussions contínues, el mal ambient… Poden fer que el vostre fill se senti malament i infeliç. El segon conte intenta reflectir com pot afectar, al mateix infant, les discussions contínues dels seus pares en l’àmbit escolar, fins al punt de patir fracàs escolar i quedar aïllat. Volem també enviar un missatge als mestres: no deixeu que un nen es quedi aïllat de petit, perquè de gran tindrà més possibilitats de tenir problemes d’integració. L’stop-motion explica, també, la història d’un nen amb problemes socials. Hi ha dues fases: la part dolenta (on els personatges actuen negativament respecte a l’infant), i la part bona (on els personatges ajuden al nen a integrar-se).

lego stones rotary2Actualment ells volen donar continuïtat als aspectes socials del seu projecte i els agradaria poder donar aquestes eines i recursos a les escoles per ajudar a la integració dels infants i no descarten presentar-se al Premi Joves de Terrassa per poder optar a aconseguir una ajuda quer els permeti difondre-ho.

Podeu veure més sobre el projecte a http://thelegostones.wix.com/thelegostones


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Categories

A %d bloguers els agrada això: