Enviat per: SRC | 12 Juny, 2015

Crònica de l’excursió 4X4 a la vall del Noguera Pallaresa


IMG_9921 Món Natura (Planes de Son)Un grup de socis i amics del Rotary Club de Terrassa han participat de la sortida del curs 2015 en la sortida en 4×4 (organitzada per en Baltasar Pineda) a la Vall del Noguera Pallaresa. La sortida es va fer el dijous, 4 de juny, des de l’Hotel Don Cándido fins arribar a Camarasa i fent una curta parada a Agramunt, per visitar l’església romànica de Santa Maria (S. XIII).

A Camarasa es va visitar el punt on el Noguera Pallaresa desemboca al Segre per recórrer desprès el pantà de Camarasa tot fent una parada a la Baronia de Sant OïsmeIMG_9724 Baronia de Sant Oïsme, petit poblet situat sobre unes roques que dominen l’embassament. A continuació visitem el Congost de Terradets i fem una excursió pel Barranc del Bosc, on es pot admirar la famosa paret d’escalada de la Roca Regina. Acabada l’excursió varen anar a dinar a l’Hotel Terradets de Cellers. Per la tarda visita al Castell de Mur, tornant a la Vall del Noguera Pallaresa, per continuar cap Salàs de Pallars i instal·lar-nos a l’hotel Bertran. Abans de sopar es va fer una visita guiada a les Botigues-Museu.

El divendres sortida cap al Congost de Collegats, aparcant a la Font de la Figuereta per iniciar l’excursió al Monestir de Sant Pere de les MalesesIMG_9948 Sant Pere de Burgal, monestir del S. IX edificat sota una balma dels Rocs de Queralt. Després seguiren cap a Gerri de la Sal, per visitar el Monestir de Santa Maria (S. XII), i dinar a Sort al restaurant Les Brases. Per la tarda ruta cap a l’antiga estació d’esquí de Llessui, per fer la pista de 40 Km que porta a l’estació d’Espot Esquí, travessant paratges d’alta muntanya. Finalment baixada al Poble d’Espot, i seguint riu amunt fins Esterri, per sopar i dormir al Park Hotel.

El dissabte excursió al refugi del Pla de la Font, per Son del Pi, fent-hi parada per visitar l’església romànica dels Sants Just i Pastor (S. XI-XII), després cap les Planes de Son, per agafar la pista que porta al refugi del Pla de la Font i que permet pujar al coll de Fogueruix,IMG_9939 Coll de Fogueruix a pocs metres del refugi. Desprès baixada per una altre pista cap a Jou i per la carretera d’Espot al pantà de la Guingueta, i riu avall fins Escaló, a dinar al l’hotel Castellarnau. Després de dinar, una caminadeta per visitar el Monestir de Sant Pere de Burgal (S. XII), famós per la novel·la “Jo confesso” de Jaume Cabré i desprès desfer el camí fins Escaló, per visitar la “Vilaclosa”. Finalment tornada a Esterri, a visitar l’Eco-Museu i desprès cap a l’Hotel.

IMG_9971 Sant Joan d'IsilEl diumenge cap Isil, a visitar l’església romànica de Sant Joan i desprès cap a Alós d’Isil, per seguir per pista fins el pont de Perosa per fer una passejada d’una hora aproximadament. De nou per la pista de la vall del Noguera, fins el Santuari de Montgarri, i després de la visita, seguiren cap a Pla de Beret, on es troba a la part més alta del pla, la Hont dera Noguereta, naixement del Noguera Pallaresa a 1.908 metres d’altitud. Molt a prop d’allà, hi ha l’Uelh deth Garona, on diuen que hi neix el riu Garona que desemboca a l’Atlàntic. Aquí és on es va donar per finalitzada l’excursió, restant sols dinar a Vielha (Era Coqueta) i tornar cap a casa, travessant una bona part de la Vall d’Aran.

IMG_9709 IMG_9716 Camarasa IMG_9744 IMG_9752 Castell de Mur IMG_9763 IMG_9770 Pantocrator de l'absis IMG_9775 IMG_9790 La merceria IMG_9800 IMG_9809 A la Font de la Figuerets IMG_9818 IMG_9836 Monestir de Sant Pere de les Maleses IMG_9847 IMG_9853 Des de la Cova de la Serpent IMG_9873 Monestir de Santa Mari de Gerri de la Sal IMG_9886 IMG_9900 Riu Panamo IMG_9909 Espot-esquí IMG_9915 IMG_9935 Els Encantats des del coll de Fogueruix IMG_9955 IMG_9963 IMG_9996 Aneto i Maladetes IMG_10019_IMG_10020 ^la de Beret IMG_10029


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Categories

A %d bloguers els agrada això: