Enviat per: SRC | 28 gener, 2016

Excursió del Rotary a la Pinassa de la Vinya Vella de l’Adernar


rotary a les arenes 1El Rotary Club de Terrassa ha fet una sortida a la zona de l’Adernar per visitar la Pinassa de la Vinya Vella. La sortida ha començat al pàrquing de la capella de les Arenes que trobem a l’esquerra, desprès de deixar a la dreta l’àrea d’esbarjo de les Arenes, a la carretera de Castellar a Sant Llorenç Savall.aparcament arenes 1

Des del mateix camí ample que surt del pàrquing hem pujat pel camí que ressegueix la llera de la Riera de Matalonga fins que hem trobat un trencall a mà dreta que sembla que hàgim de tornar enrere. Aquest camí en principi planer ens ha portat al Racó de la Furriola i més endavant agafant sempre els trencalls que trobem més a la dreta ens ha portat a una corba del camí on uns passos a l’esquerra podem trobar la Font de la Furriola, una font de torrentera que hem trobat totalment seca.panoramica castellassa i la mola 1

Ara el camí s’enfila i a voltes sembla fer-se un xic perdedor. Més endavant passa per un roquissar amb bones vistes, primer de la Castellassa de can Torres i desprès de la zona de les Arenes i puja fins que enllacem amb una pista forestal que agafem a ma dreta. rotary esmozant 2Més endavant trobem una drecera marcada amb pintures que puja i ens estalvia una corba de la pista i just en el punt que tornem a enllaçar amb ella és on hem parat a esmorzar.

Desprès hem continuat per la pista pujant fins que aquesta giravolta a la dreta. Una mica més endavant trobem a la nostra esquerra un trencall que agafem i que s’endinsa per un bonic bosc de grans pinasses. Aquí hem de procurar agafar un trencall que trobem a la nostra dreta i que desprès de travessar una torrentera ens porta fins a la colla rotary al bosc vellBassota del Dalmau, que de nou trobem seca. Continuem pel camí tot admirant l’anomena’t Bosc Vell fins que enllacem amb un camí que agafem de baixada (des d’aquest camí veurem grans vistes de la Castellassa del Dalmau i del Turó de les 9 cabres) i que ens porta a la llera de la Riera del Dalmau que seguim de nou en baixada.bassota del dalmau

Més endavant trobem un trencall a al dreta que agafem tot iniciant una lleugera pujada per una bonica zona de pinasses. Més endavant trobem un trencall que agafem a mà esquerra fins a trobar a la nostra dreta la majestuosa Pinassa de la Vinya Vella, un dels grans arbres monumentals de Sant Llorenç, situada en la zona de l’Adernar.pinassa de la vinya vella 2

Desprès d’abraçar-la per captar la seva vitalitat refem el camí cap a la Riera del Dalmau per seguir baixant-la fins a enllaçar a mà dreta amb la Riera Seca que seguim força estona. Al final trobem unes marques de pintura al terra amb unes creus que ens indiquen que no hem de continuar i llavors observem a la dreta l’inici d’un camí marcat amb els senyals de la ermita de les arenesMatagalls-Montserrat que ens porten planejant fins a l’ermita de la Mare de Deu de les Arenes. Uns fotos de grup i baixada pel darrera de l’ermita, tot seguint un corriol que ens porta directament a l’aparcament on havíem deixat els cotxes i cap a casa.

caga tió 1 rotary esmozant 1 caminant pel bosc vell 1 caminant pel bosc vell 2 caminant pel bosc vell 3 caminant pel bosc vell 4 caminant riera del dalmau panoramica castellassa dalmau 1 panoramica la mola 1 pinassa de la vinya vella 1 pinassa de la vinya vella 3 pinassa de la vinya vella 4 rotary a les arenes 2


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Categories

A %d bloguers els agrada això: