Enviat per: SRC | 30 Març, 2016

Excursió al Puigventós i Creu de Saba


rotary terrassa al pla del fideuer 1L’excursió l’hem començada al pàrquing que hi ha al davant de la Masia del Mimó, una casa de pagès que ha tornat a obrir el servei de restaurant situada en la carretera d’Olesa.

Al costat de la casa hem pogut admirar la magnifica alzina del Mimoalzina que presideix la seva entrada i hem agafat un camí que surt de la dreta de la casa i que desprès de travessar un torrent ressegueix el cingles que ens acompanyaran bona part del camí sempre a la nostra dreta.

cami al pla del fideuer 1En un punt en que trobem un trencall a mà dreta cal aturar-nos per observar en el cingle un forat a les roques anomenat la cova dels lladres i que en realitat és una antiquíssim lloc d’enterrament del que se’n van extreure atuells de fa prop de 3.000 anys.

Seguim el camí que poc a poc va pujant fins que s’acosta de nou al torrent el travessa i ens mostra uns camins a la dreta que no hem d’agafar. Nosaltres hem de seguir un camí que puja a mà esquerra i que finalment ens porta a una ample pista de terra que seguim a mà dreta.

rotary terrassa al pla del fideuer 2La pista arriba a un encreuament amb uns senyals, una cabana de pedra seca a ma esquerra, una pista a mà esquerra que és per on tornarem i la pista que queda davant nostre ara protegida per una tanca de ferro que és per on nosaltres seguim.

Desprès d’una pujada arribem a un coll amb una vista espectacular de Montserrat i de Sant Salvador de les Espases amb el Pla del Fideuer visible al fons. font de la pastora 1Aquí cerquem un caminet que puja a mà esquerra i que aviat es farà molt pedregós. El seguim tot admirant les vistes i passem primer per la font de la Pastora i més tard per una segona font ja de baixada.esmorzant puigventos 2

Finalment trobem marcat un trencall a mà esquerra que desprès seguirem i que s’enfila i un a la dreta que en pocs metres ens porta al coll on hi ha les restes de l’antiga masia de Puigventós. Aquí fem parada i aprofitem per esmorzar.

cami de cabres puigventosDesprès tornem al trencall que hem indicat i pugem pel camí que ara trobem a mà dreta i que s’enfila cap al Puigventòs. En un punt de la pujada trobem una bifurcació amb un camí més a l’esquerra que puja al cim del Puigventós i un més a la dreta que puja a Creu de Saba que és on nosaltres anem.grup a la creu de saba

Arribem a Creu de Saba i admirem les grans vistes que des d’aquest punt podem gaudir, des del mar a Montserrat. Recomanem que cerqueu entre les roques una petita imatge de la verge de Montserrat i un pessebre gravat a la roca.

panoramica creu de saba 1De darrera mateix de la creu agafem un camí que baixa per la part més ombrívola de la carena i que finalment mena a una pista ample que seguim a mà esquerra. No deixem mai la pista i finalment ens porta a l’encreuament que havíem trobat al principi de la pujada cap al Pla del Fideuer. En aquest punt agafem la pista que queda més a la dreta i comencem a baixar sense agafar cap trencall. panoramica serra de sant llorenç i l'obacDurant la baixada podrem admirar el cingle que havíem vist al inici ara a la nostra esquerra i al fons veurem tots els cims de la Mola, el Montcau i Castellsapera.

cami del mimo 1A la part final trobem una bifurcació que agafem a l’esquerra i que baixa directe a la masia del Mimó que ja és ben visible davant nostre i arribem al pàrquing per tornar a casa desprès d’una bona caminada d’uns 7,4 quilometres. Podeu seguir la ruta a: http://ca.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=12534801

cami de cabres puigventos 1 esmorzant puigventos 1 masia puigventos 1 grup a la creu de saba 2 pujant a creu de saba creu de saba contrallum grup a la creu de saba 3 pessebre roca creu de saba pujant a creu de saba 2 cami del mimo 2 ruta puigventós i creu de saba


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Categories

A %d bloguers els agrada això: