Enviat per: SRC | 14 Abril, 2016

Lliurament del Premi Joves per Terrassa 2015 al Grup La Fàbrica de Can Tusell


lliurament premi joves per terrassa rotary 2015 grup la fabrica 1En el decurs del darrer plenari vàrem tenir com a convidats els representants de les dues entitats guanyadores del Premi Joves per Terrassa. L’espai Tremola guanyador el curs 2013-14 i el grup La Fàbrica guanyador el curs 2014-15

Primer van fer una explicació de les seves activitats, tot destacant en ambdós casos la importància que va tenir per ells la concessió del Premi.

L’espai Tremola va explicar que la seva activitat es centra en els barris de Vilardell, Torresana i Grups de Montserrat i que la barreja de cultures és un dels seus principals handicaps a l’hora de integrar els nois i noies en el centre. L’import del Premi el van destinar a adquirir equipaments que d’altre manera no haguessin pogut comprar: projectors, material esportiu, etc. i aquest fet els va permetre evolucionar i posteriorment arribar a acords amb l’administració local, amb la que actualment ja tenen una millor comunicació.sopar premi joves per terrassa rotary 2015 grup la fabrica 3

Poc a poc han pogut obrir nous projectes, com el de reforç escolar, l’esplai diari, i l’esport. Atenen a uns 100 infants entre P3 i sisè. Actualment el seu projecte està en creixement i un dels principals esculls és la manca d’espai ja que les 3 sales que tenen les han de compartir amb altres entitats del barri.

sopar premi joves per terrassa rotary 2015 grup la fabrica 1El col·lectiu amb el que treballen els comporta moltes problemàtiques ja que requereix d’un gran treball i esforç diari i el seu objectiu és sempre treballar els vincles socials amb aquests infants, com a fet diferencial. Actualment tenen una llarga llista d’espera dons tenen més demanda de la que poden atendre i en això els afecta més la manca d’espai que el nombre de monitors. D’aquests destaquen els monitors d’ètnia gitana que els han ajudat molt a integrar l’espai en el barri en els 20 anys que ja porten d’activitat.

Per part del grup de joves la Fàbrica de can Tusell, ells treballen en 3 àmbits: l’infantil, el juvenil i la dinamització del barri amb diferents col·lectius. Tenen una radio pròpia i horts comunitaris i recentment han adquirit uns terrenys a Lleida per poder fer campaments amb els joves.

Atenen a 150 nens i 150 joves diàriament, que els venen en part dels serveis socials i en part de les mateixes famílies del barri que ells o d’altres detecten amb problemes. La majoria són joves amb gran problemes d’abandó escolar o amb dificultats d’inserció social o laboral i per això treballen el reforç escolar des de diferents accions, com per exemple amb el projecte esmorzars en el que els nens van al centre a esmorzar (molts a casa no els en donen) i llavors marxen junts a l’escola o l’institut.sopar premi joves per terrassa rotary 2015 grup la fabrica 4

Dels altres projectes van destacar el “Brigada la Fàbrica” basat en l’aprenentatge-servei. Els nois reben coses de la societat i els ensenyen que a canvi ells han de retornar-ho d’alguna manera a la societat, ja sigui fent activitats al barri, ajudant a veïns, fent de voluntaris a l’entitat, etc. i això a la vegada els ajuda en la seva autoestima. Aquest va ser el projecte que van poder fer realitat gràcies a l’import del premi Joves per Terrassa ja que els va permetre tenir un professional per tutelar-lo.

parlaments premi joves per terrassa rotary 2015 grup la fabrica 1Al finalitzar les seves exposicions es va debatre com veuen ells el Rotary i a la vegada el premi Joves per Terrassa i en aquest sentit van coincidir en afirmar que el Premi és força conegut en els centres com els seus i que està molt ben valorat a nivell de ciutat i que l’entitat quan van venir el dia del premi la van trobar molt acollidora.

També van coincidir en dir que la informació els havia arribat perfectament i que no era gens complicat el que demanàvem i si tenien alguna dificultat era més aviat seva ja que la tasca diària els impedeix tenir personal dedicat a aquestes gestions i que els qui se’n encarreguen normalment son persones purament voluntàries.

Un aspecte a millorar segons les seves experiències és el temps que tardem en lliura’ls-hi l’import del Premi ja que moltes vegades per justificar les factures han d’avançar els diners de la seva pròpia butxaca.

sopar premi joves per terrassa rotary 2015 grup la fabrica 2Finalment van indicar que els 5 centres com els seu que hi ha a Terrassa pertanyen al MEV (Moviment d’Esplais del Vallès) amb seu a Sabadell i que malauradament les administracions els costa molt de reconèixer la tasca que fan i que el coneixement que la resta de la ciutat té sobre el que fan també és molt baix.

El plenari es va tancar amb unes paraules d’agraïment del president Sr. Josep Puy i amb el lliurament del taló per part de membres de la Junta als representants del grup de joves La Fàbrica de can Tusell.

 


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Categories

A %d bloguers els agrada això: