Enviat per: SRC | 26 Abril, 2016

Excursió als Forns de Calç de Can Solà i del Guirbau


colla rotary al guirbau 2L’excursió als Forns de Calç del Camí del Girbau es va fer el dissabte 16 d’abril i la vam començar deixant els cotxes a l’aparcament que hi ha al costat de la Masia de Can Solà del Racó (Matadepera). Aquí hem agafat el camí asfaltat en direcció a Can Torres i hem deixat a la nostra esquerra la font de la Tartana. Uns metres més endavant hem agafat un trencall a mà dreta que baixa suaument fins al torrent de Can Solà. entrada forn de calçL’hem travessat i ara de pujada hem seguit un camí ample que aviat es bifurca. En aquest punt hem agafat el trencall de la dreta que de forma planera ens fa tornar enrere com si tornéssim cap a la Masia de Can Solà. Aviat trobem a l’esquerra les senyals del primer forn, anomenat del Camí del Girbau. Seguim planers fins arribar a un bosc de pins on el camí giragonsa a l’esquerra. Aquí trobem un grup de forns de calç molt ben conservats i als que podem baixar per visitar-los per dins.

A l’altra banda del camí podem observar les restes de la pedrera on s’extreia la pedra per fer la calç. Seguim el camí planer i arribem a una torrentera que ens ve de l’esquerra i en la que podem observar una bassa artificial que serveix per guardar aigua pels animals del bosc. cami de mont-rodonPoc desprès trobem també a l’esquerra un camí ben marcat que puja fort. L’agafem i ens endinsem en una zona bastant obaga. Quan comencem a pujar hem de vigilar de no desviar-nos per un trencall que veurem a la nostra esquerra i que no porta enlloc.

Quan ja portem força estona pujant arribarem a una zona en que el bosc s’aclareix una mica i trobarem una bifurcació. A la dreta un camí estret que puja fort cap al cim del Mont-Rodón i a l’esquerra un camí més planer que acabarà portant-nos a una pista ample i que és el que nosaltres agafem.el guirbau

Al arribar a la pista veiem a mà dreta el Mont-Rodón i a l’esquerra la Mola. Seguim la pista a mà esquerra i passem pel costat d’un filat que ens marca una pedrera que hi ha a la banda dreta del camí.  Seguim l’ample pista amb una lleugera pujada fins travessar la zona dels Rossos on aprofitem per esmorzar i desprès baixem cap al Collet de la Bassa o dels Forns on hi trobem varis trencalls.lloc esmorzar

Nosaltres agafem el que queda més a la dreta i el seguim fins a la Masia del Guirbau. Ens fem unes boniques fotos aprofitant les flors de primavera d’un prat proper i tornem al camí que ens havia portat a la masia per seguir-lo ara a mà dreta i fins que trobem una placeta amb varis trencalls. Nosaltres prenem el que queda just davant nostre i que ens porta a un nou encreuament on seguim el camí més ample que queda a mà esquerra. El camí es ample i en lleugera pujada fins que passem pel costat d’un gran dipòsit d’aigua. Aquí trobem un parell de camins que sortiran a mà dreta i que no agafem. cami de cabrafigaSeguim el camí ample fins al Collet de Cabrafiga amb un nou encreuament. Aquí agafem el camí ample que queda mà a la nostra esquerra i que baixa sense dificultats fins al Collet de la Bassa o dels Forns que abans ja havíem visitat. Al arribar-hi podem observar a la nostra dreta i mig amagat un forn de calç bastant malmés.

Ara agafem l’únic camí del encreuament que no havíem fet i que queda just a la nostra dreta. No el deixem i ens portarà de nou a enllaçar primer amb el camí que travessava el torrent de Can Solà i desprès al camí de can Torres i ben aviat a la font de la Tartana on hem parat a refrescar-nos i a l’aparcament.

visitant forns de calç 01e77da8f4b685c0bf0d7e4e4836c5e7938a145844 entrada d'un forn de calç pujada a mont-rodon al fons la mola angel i tronc lurdes i tronc parella munne parella suana posat flors 1 colla rotary al guirbau 1 collet dels forns font de la tartana 2 font tartana 1 interior font tartana


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Categories

A %d bloguers els agrada això: