Enviat per: SRC | 27 Mai, 2016

Vetllada amb l’escriptora Montse Villarés


Detall vetllada literaria rotary terrassa2El Rotary Club de Terrassa ha convidat a l’escriptora Montse Villarés Muñoz, guanyadora del Premi Rotary Club Terrassa de narrativa juvenil, del Certamen Literari de l’Ateneu Terrassenc, amb l’obra “Amics d’aventures“.

La Montse Villarés ha començat explicant que ella és escriptora de vocació i que poc a poc s’ha anat formant en aquest món gràcies a unes tertúlies literàries, que ella i un grup d’amants de la literatura han conformat al voltant d’una associació anomenada “Un Mont de Mots” http://http://unmuntdemots.blogia.com, que té la seva seu a l’Ateneu Terrassenc.

Aquesta associació ha organitzat diversos cursos de tècniques literàries en les que ella a après i s’ha format, de manera que ha anat evolucionant i configurant la seva pròpia veu literària.Detall vetllada literaria rotary terrassa3

Per mostrar-nos aquesta evolució ha començat llegint un conte en castellà que va ser l’origen de la idea que desprès va plasmar en el conte guanyador del Premi de narrativa juvenil.

A continuació ha llegit el conté que va guanyar el guardó i que, segons les seves pròpies paraules, “ha estat la primera distinció que rebo en el temps que porto com a escriptora“.Detall vetllada literaria rotary terrassa1

La Montse ens ha explicat com a partir de la frase del llibre del Petit Príncep ” quan el misteri és massa impressionant no t’atreveixes a desobeir“, ha intentat “captar la mirada neta i nova amb la que els nens miren el món, sense els filtres que hi posem els adults i també el valor de l’amistat i la imaginació“. Podeu llegir el conte en aquest PDF: Amigos de aventura.

montse villares i josep puy rotary terrassaPer finalitzar la vetllada ha llegit un conté seu en català totalment inèdit, amb la voluntat de mostrar com canvia la seva manera d’expressar-se i la musicalitat dels mots en un idioma que, si bé no és el seu matern, ella ja l’ha adoptat com a propi i pensa continuar en ell, ja que s’hi troba més a gust des del punt de vista literari.

El president del Rotary, Sr. Josep Puy, ha agraït a la Montse Villarés la seva visita i li ha lliurat un mocador de seda com a obsequi.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Categories

A %d bloguers els agrada això: